Jako den a noc. Překvapilo mě, že vidím oblohu, směje se Hradecká

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Návrat do reality. Tak by se dalo popsat úvodní kolo mixu, ve kterém na kurtu nastoupila Lucie Hradecká po boku Poláka Lukasze Kubota. Noc předtím česká tenistka zápolila před 23 tisíci diváky, teď jich bylo jen několik desítek. Jak ale sama říká, na velké dvorce se může znova vrátit, vždyť je stále ve hře v obou svých disciplínách – smíšeném i ženském deblu.

I když byly předchozí dva večery pro Lucii Hradeckou zcela odlišné, měly podobný závěr – vítězství české tenistky. Tentokrát velezkušená hráčka zvládla úvodní kolo smíšené čtyřhry, když po boku Poláka Lukasze Kubota, bývalé světové deblové jedničky, porazila nizozemské duo Schuursová, Middelkoop.

Hotovo bylo za hodinu a patnáct minut, a to po setech 6:4 a 6:4. „Mix je vždy o pár míčích, stát se může úplně cokoliv. Měli jsme štěstí, že se to sešlo, odvrátili jsme dost brejkbolů. Lukasz nezačal úplně nejlépe, v prvním gemu na svém servisu udělal několik dvojchyb, pak to ale z něj spadlo a začal hrát dobře,“ okomentovala Hradecká zápas.

Jaké to bylo hrát tentokrát na bočním kurtu, když jste noc předtím nastoupila na zaplněném Arthur Ashe Stadium?
Když jsem nadhodila míč, byla jsem překvapená, že vidím oblohu. Ale je to návrat na zem, musím se na ty velké kurty zpět probojovat. (směje se)

Kdy jste včera vlastně usnula?
Dobrá otázka, někdy okolo půl druhé. Trenéři měli hlad, tak jsme si ještě koupili pizzu. Tři, tak velké jsem ještě neviděla. Jednu jsme dali před hotelové dveře.

O místních velkých pizzách nám povídala i Sára Bejlek.
Podle mého byla v té stejné pizzerii. Vzpomněli jsme si na ni, mohli jsme se poučit…

Spousta sportovců má po večerních zápasech problémy s usínáním. Dokážu si představit, že po takovém duelu jste musela být napumpovaná adrenalinem.
Mám to podobně, ale vzala jsem si melatonin. Díky tomu se mi podařilo usnout.

Jak jste se dali s Lukaszem dohromady?
Byla jsem domluvena s Gonzalem Escobarem, se kterým jsem letos odehrála všechny grandslamy. Bohužel jsme se spolu nedostali. Lukasz mi napsal, jestli si nechci zahrát s ním. Zeptala jsem se parťáka, jestli mu to nevadí. Byl s tím OK.

Je nám to tu s Lukaszem asi souzené. Už vloni jsme tu spolu hráli. Vždy jsem ho uháněla já, on se pořád na něco vymlouval, teď se to ale otočilo! (směje se)

Kterou řeč na kurtu používáte?
Češtinu. On umí česky perfektně, nějakou dobu žil v Praze, měl českého trenéra. Tohle není problém.

Jak se vám spolu hraje?
Jsem ráda, že je to uvolněné. Nechci hrát s nikým, kdo mě bude stresovat. S „Lukym“ je to v pohodě, nehraje opatrně na ženskou, tak by se hrát mix měl. Skvěle servíruje, jsem spokojená.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo smíšené čtyřhry
Schuursová, Middelkoop (oba NED) – HRADECKÁ, Kubot (POL) 4:6, 4:6