Plivanec a nadávky. Kyrgios se rozzuřil na člena svého týmu, za své chování vyfasoval další pokutu

- Jan Vojkůvka

Nick Kyrgios nepředvádí v posledních týdnech a měsících jen svou životní formu. Na US Open znovu ukázal i svou odvrácenou tvář, když v utkání druhého kola plivnul směrem ke svému hráčskému boxu a následně na člena svého týmu hrubě křičel.

Kyrgios v utkání s Benjaminem Bonzim sice zvítězil 7:6, 6:4, 4:6, 6:4, ale v průběhu třetí sady se mu tolik nedařilo. Když prohrál v devátém gemu svůj servis, rozzuřil se na člena svého týmu, který jej nejspíš nepodporoval tolik, jak by si Australan přál.

Napřed směrem ke svému boxu na tribuně poslal plivanec, načež začal nadávat. „Jdi domů, pokud mě nechceš podporovat, brácho,“ křičel a své věty prokládal peprnými výrazy. „Nejsi zas*aný divák! Nejsi divák,“ pokračoval i přes udělené varování za nesportovní chování.

Situace nakonec měla dohru o den později, kdy byla Kyrgiosovi udělena pokuta ve výši 7500 amerických dolarů. Jedná se o nejvyšší pokutu, která byla v průběhu letošního ročníku US Open doposud udělena.

Není to poprvé, co se letos Kyrgios projevil tímto způsobem. Také ve Wimbledonu, kde dokráčel až do finále, se dopustil plivnutí. Tehdy směřovalo k jednomu z diváků.

Nebýt těchto zkratů, mluvilo by se v tomto roce především o fantastické formě, v níž se Australan nachází. Po trápení v uplynulých letech se mu povedlo v tomto ročníku vybojovat titul ve Washingtonu, projít do premiérového grandslamového finále, získat v deblu první grandslamový titul a ve dvouhře vystoupat na 25. místo světa.

O další vylepšení bilance se pokusí už v noci na sobotu, kdy si zahraje s domácím J.J. Wolfem o postup do osmifinále.