Odplata proti neoblíbené soupeřce! Nosková se kvalifikovala pod dohledem Hradecké

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Druhá kvalifikace grandslamu, druhý postup do hlavní soutěže. Linda Nosková potvrdila ve Flushing Meadows roli mírné favoritky, když pod dohledem Lucie Hradecké udolala Anastasii Zacharovovou za hodinu a 26 minut po setech 6:2 a 7:5. A jak následně talentovaná Češka uvedla exkluzivně pro Tenisový svět, podpora ze strany zkušené deblistky nebyla náhodou.

Linda Nosková v prvním setu navázala na svůj skvělý servis, kterým se prezentovala v čtvrtečním zápase proti Eugenii Bouchardové. Soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol, přes první podání pak ovládla 85 % všech výměn.

Ve druhé sadě ji jednou Zacharovová brejkla, přesto si sedmnáctiletá tenistka koncovku pohlídala a bez větších nervů proklouzla do hlavní fáze US Open. Zcela suverénním způsobem, vždyť v kvalifikaci neztratila ani set.

Po Roland Garros si zahrajete hlavní soutěž také na US Open. Co na to říkáte?
Je to speciálnější i z důvodu, že jsem tu poprvé. Budu si to pamatovat jako jeden z nejhezčích grandslamových zážitků. Hlavně, ať teď hraju ještě lépe. Těším se, koho dostanu v příštím kole. Určitě to bude zajímavé (los nakonec Noskové přisoudil krajanku Marii Bouzkovou, pozn. red.).

Ani ve třetím utkání v kvalifikaci jste neztratila set. Jak hodnotíte zápas proti Zacharovové?
Věděla jsem, že je zarputilá a neodevzdá žádný míček. Čekala jsem dlouhé výměny, protože nehraje nic jiného, než že střílí a běhá. Musela jsem být ta, která útočí.

Nicméně druhou sadu jste si poměrně zkomplikovala…
Držela jsem si ji při těle. Nedokázaly jsme se brejknout až do stavu 4:3, kdy jsem jí vzala servis. Bohužel jsem o něj vzápětí přišla také, což byla velká škoda. Zkomplikovala jsem si to jako vždy sama. Soupeřky většinou hrají stejně, já jen něco zbytečně změním. Hlavní je, že jsem to dokázala dohrát a set nešel do tiebreaku.

Se Zacharovovou jste se střetla už letos v březnu na turnaji v kazašském Nur-Sultanu. Tehdy jste v semifinále prohrála po setech 3:6, 4:6. V čem bylo tohle utkání jiné?
Změnilo se hlavně to, že jsme hrály finále kvalifikace grandslamu. (směje se) Chtěla jsem jí tu prohru vrátit, jako člověka ji nemám moc ráda.

Na zápas vás přišla podpořit i Lucie Hradecká. Všimla jste si?
Jsme v kontaktu. Je možné, že tady spolu budeme hrát debla. Nečekala jsem ji tam, ale už jsme se tu potkaly.

Znaly jste se spolu už předtím?
Znám ji jako jednu z hlavních postav českého fedcupového týmu. Jednou jsme hrály na nějakém přátelském utkání, myslím v Prostějově. To už je nějaký čas zpátky, od té doby se ale potkáváme na turnajích.

Kdybyste si s Lucií na US Open čtyřhru opravdu zahrála, byla by to pro vás velká pocta?
Určitě, jsem ráda, že mi napsala.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace žen
LINDA NOSKOVÁ (87.) – Anastasia Zacharovová (171.) 6:2, 7:5