Roger plní sny. Federer připravil milé překvapení mladému fanouškovi

- Marek Bartošík

Už je to bezmála pět let, co Roger Federer čelil na US Open zajímavým dotazům svých malých obdivovatelů. Jeden z nich, Izyan Ahmad přezdívaný Zizou, legendárního tenistu odvážně poprosil, aby ještě několik let vydržel na okruhu. A důvod? Sen o vzájemném utkání. Federer tehdy měření sil přislíbil a nyní ve spolupráci s italskou potravinářskou společností Barilla také splnil!

„Mohl byste prosím hrát ještě dalších osm nebo devět let, abych si s vámi mohl zahrát, až se stanu profíkem?“ ptal se na US Open 2017 mladičký Zizou švýcarského velikána Rogera Federera.

Jeden z nejlepších tenistů historie svému fanouškovi v New Yorku odpověděl kladně a při nedávném setkání ve švýcarském Curychu své přání také splnil. Video z něj se objevilo na YouTube kanálu společnosti Barilla v pondělí, tedy právě v den Federerových 41. narozenin.

„Zdravím, pane Federere. Wow!“ reagoval překvapený Zizou, který rozvíjí své tenisové schopnosti v akademii Johna McEnroea. Aktuálně je dokonce nejlepším Američanem v kategorii do 12 let.

„Jsem Roger, vítej ve Švýcarsku. Něco jsem ti slíbil, že? Zahrajeme si. Jsi připraven?“ přátelsky odpověděl Federer.

Oba tenisté se následně vydali na antukový kurt, kde pod dohledem početného obecenstva změřili své síly. „Hraješ pěkně, Zizou, líbí se mi to,“ chválil svého mladého vyzyvatele Federer. A kdo zvítězil? To vlastně ani není důležité. Podstatné je, že Zizou na tento den nikdy nezapomene.