Poprvé bez Kyrgiose. Laver Cup přijde o největšího showmana, tým světa o hlavní hvězdu

- Petr Sumbal

Tenisový bouřlivák i showman v jedné osobě Nick Kyrgios oznámil, že se nezúčastní letošního Laver Cupu, který se bude konat v září v Londýnské O2 Aréně. Kyrgios byl dosud na Laver Cupu stálicí, nevynechal ani jeden ze čtyř dosavadních ročníků. Tentokrát se však rozhodl místo populární týmové soutěže věnovat svůj čas rodině.

Když vstoupí na kurt Nick Kyrgios, jedno je jasné. Nuda není na pořadu dne, naopak lze očekávat velkou tenisovou show. Horkokrevný Australan má ve svém repertoáru neskutečnou škálu divácky atraktivních úderů včetně podání spodem či jiných technických fines. Zároveň se velmi rád baví se všemi okolo, tedy se soupeřem, s diváky, se sběrači míčků a hlavně pak s rozhodčími.

O to všechno však už příští měsíc v rámci Laver Cupu tenisový svět přijde, Kyrgios se totiž vůbec poprvé této týmové soutěže nezúčastní. Australan byl součástí výběru světa ve všech čtyřech doposud odehraných ročnících Laver Cupu.

„Jen jsem vám chtěl sdělit, že letos na Laver Cupu nebudu. Chci věnovat čas rodině a mé nádherné přítelkyni,“ napsal na svůj instagram 27letý australský tenista.

Kyrgios má přitom letos fantastickou formu, kterou prodal zejména na nedávném Wimbledonu, kde ho zastavil až ve finále Novak Djokovič. Tým světa tak nepřichází jen o velkého showmana, ale především o fantastického tenistu, který mu mohl dopomoci k vůbec prvnímu vítězství nad týmem Evropy, jenž zatím všem čtyřem ročníkům Laver Cupu dominoval.

Kapitán týmu světa John McEnroe prozatím počítá s Felixem Augerem-Aliassimem z Kanady, Američanem Taylorem Fritzem a Argentincem Diegem Schwartzmanem, zbytek nominace bude oznámen později.

Kapitán evropského výběru Björn Borg bude mít k dispozici v podstatě dream team, svou účast již přislíbili Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray, kteří dohromady vyhráli 66 grandslamových titulů.

Bude mít tým světa bez Kyrgiose proti Evropě vůbec nějakou šanci?