Svrčina po necelých dvou letech ukončil spolupráci s trenérem

- Redakce

Začali spolu v říjnu 2020, v srpnu 2022 je už v jednom týmu neuvidíte. Český tenisový talent Dalibor Svrčina a jeho dosavadní kouč Jan Mašík ukončili vzájemnou spolupráci. Svrčina o této novince informoval v úterý večer prostřednictvím Instagramu.

„Po dlouhé debatě jsme se s mým trenérem rozhodli ukončit spolupráci. Za naší společnou cestu jsem nesmírně vděčný," informoval devatenáctiletý tenista na sociální síti.

„Díky němu je ze mě nejen lepší tenista, ale především člověk. Nejde mu dostatečně poděkovat za to, co mě naučil. V dalších letech mu přeji jen to nejlepší," dodal někdejší osmý junior kombinovaného žebříčku.

Jan Mašík převzal Dalibora Svrčinu po Michalu Navrátilovi. Svrčina pod bývalým 277. hráčem žebříčku dvouhry postupně začal naplňovat svůj potenciál, na konci května uplynulého roku slavil první triumf mezi dospělými, uspěl na pětadvacítce v Mostě. O čtvrt roku později navíc dobyl challenger v Praze.

Mladý Čech na loňské výsledky navázal i v letošní sezoně, v Praze a Prostějově byl zápas od triumfu, v Ostravě došel do semifinále. Včetně prostějovského finále nezvládl posledních šest zápasů z devíti, ve druhé polovině června přesto v prvním kole kvalifikace Wimbledonu překvapil někdejšího 25. hráče žebříčku dvouhry Vaska Pospisila.

Svrčina už vyšplhal na 167. místo singlu, aktuálně mu náleží 183. pozice.