Zlomila smůlu. Plíšková v San José vyzrála na neoblíbenou soupeřku

- Jan Vojkůvka

Něčím podobným si Karolína Plíšková prošla už v minulé sezoně. Tehdy, když v pavouku na nějakém turnaji narazila na Jessicu Pegulaovou, příliš radosti z toho neměla. Obdobnou soupeřkou byla v posledních týdnech Britka Katie Boulterová, na kterou však v americkém San José dokázala po dvou porážkách vyzrát. Přestože to nebylo nic snadného.

Zatímco loni s Pegulaovou se Plíšková trápila hned čtyřikrát a dokázala ji porazit až na pátý pokus v Cincinnati, letos s Boulterovou nalezla recept na nepříliš oblíbenou soupeřku po třech zápasech.

Šestadvacetileté Britce, které patří aktuálně 127. místo na světovém žebříčku, dokázala v San José oplatit červnové porážky z Eastbourne a Wimbledonu, kde shodně prohrála ve třech setech ve druhých kolech.

I na Mubadala Silicon Valley Classic se odehrál třísetový zápas, tentokrát se však na jeho konci mohla radovat z vítězství Plíšková. Začátek střetnutí přitom byl hrozivý a Plíšková, která si v prvním gemu udržela podání, následně prohrála šest her v řadě.

Do druhého setu naopak vstoupila česká tenistka výtečně, rychle si vybudovala vedení 4:0 a za stavu 5:1 se zdálo, že si rozhodující dějství vynutí ve svižném tempu. Jenže Boulterová prokázala, že na Plíškovou umí zahrát a dokonce srovnala na 5:5. Obě hráčky si v dalších dvou gemech znovu prorazily servis a rozhodnout musel tiebreak, v jehož koncovce měla víc štěstí Plíšková.

Ani třetí set nebyl pro Plíškovou zrovna jednoduchý. K vidění bylo celkem pět brejků, z této přestřelky ovšem vyšla lépe právě bývalá světová jednička, která se prodrala do vedení 5:3 a v devátém gemu úspěšně zápas doservírovala.

Vítězný vstup do turnaje v San José, stejně jako výhra nad neoblíbenou soupeřkou, je na začátku americké série turnajů s vrcholem na US Open pro Plíškovou nesmírně důležitý. Získané sebevědomí z vydřeného vítězství bude přitom nutně potřebovat. V osmifinále ji totiž čeká další těžký zápas s domácí Amandou Anisimovovou, 22. hráčkou světa.