Paroulkovi finále v Novém Sadu nevyšlo, na premiérový titul si musí počkat

- Petr Sumbal

Tadeáš Paroulek svou jízdu z kvalifikace až do finále turnaje v srbském Novém Sadu titulem nezakončil. Ve finále podniku ITF s dotací 15 tisíc amerických dolarů český tenista podlehl Brazilci Nicolasi Zanellatovi po setech 1:6, 2:6. Na první titul ve své profesionální kariéře si tak musí Paroulek ještě počkat.

Finálové střetnutí Tadeáši Paroulkovi vůbec nesedlo. Už od začátku zápasu měl navrch jeho brazilský soupeř, který získal pět úvodních gemů zápasu. Kanáru se sice Paroulek dokázal vyhnout, když snížil na 1:5, to však nic nezměnilo na tom, že první set po 32 minutách prohrál 1:6.

Ani začátek druhého setu 22letému Paroulkovi nevyšel, o dva roky mladší Nicolas Zanellato (967.) získal opět hned při první příležitosti na svou stranu brejk. I dál měla druhá sada poměrně jasný spád, Brazilec si vypracoval vedení 4:0 a až poté se poprvé na výsledkovou tabuli zapsal vyhraným gemem také Paroulek. Na obratu už však český tenista síly nenašel a druhý set nakonec prohrál 2:6

Paroulek v Nových Sadech odstartoval svou cestu do finále z kvalifikace, a až do souboje o titul byl ve všech zápasech velmi suverénní, vyjma semifinále neztratil v žádném setu nikdy více než dva gemy.

V prvním kole porazil český tenista Rusa Denyse Kloka (734.) 6:1, 6:1 a totožným výsledkem zdolal i v osmifinále Itala Marca Miceliho (592.) a ve čtvrtfinále Rrezarta Cungua (717.) z Černé Hory. V semifinále se 977. hráči žebříčku ATP postavil do cesty Bulhar Petr Nestěrov (955.), jehož Paroulek porazil 6:4, 6:3.

Do finále se Paroulek probojoval potřetí v kariéře, ale ani tentokrát v něm neuspěl, takže na první titul své dospělé kariéry si ještě musí počkat. Ve čtyřhře slavil turnajové vítězství už šestkrát, naposledy letos v červnu v americkém San Diegu.

Meridiana 1, Novi Sad (muži, SRB, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
TADEÁŠ PAROULEK (977.) – Nicolas Zanellato (BRA) 1:6, 2:6