Nejlepší údery letošního ročníku IPTL - Flipkensová, Melo, Berdych a další!

- Jan Havlovic

Letošní ročník IPTL nabídl opět krásnou tenisovou podívanou. Z vítězství se radoval výběr Singapore Slammers, kteří ve finále deklasovali domácí Indian Aces, když vyhráli všech pět zápasů. Podařilo se jim tak obhájit loňský titul! Jaké krásné výměny měli diváci možnost sledovat?

Kirsten Flipkensová se probojovala s týmem Indian Aces až do samotného finále. V rámci skupinové fáze se belgická tenista střetla s Anou Ivanovićovou a v tomto zápase dokázala zvítězit 6:3. Fanoušky zaujala především výměna za stau 3:3, 40:30, ve které si Flipkensová připravila půdu pro náběh na síť a celou výměnu 65. hráčka světa ukončila krásným zkrácením hry!

Brazilec Marcelo Melo utvořil v IPTL pár se zkušeným Marcosem Baghdatisem. Kypersko-brazilský pár sice v zápase s dvojicí López, Dodig prohrál 5:6 (6), avšak do sestříhů ze zápasu se dostal především skvělý reflexivní úder Marcela Melo, jenž po razantním voleji Feliciana Lópeze dokázal dostat míček na soupeřovu polovinu a vybojoval pro svůj tým fiftýn, díky kterému se Melo s Baghdatisem dostali do vedení 5:3. 

IPTL - to nejsou pouze zápasy aktivních profesionálních tenistů, ale také hráčů, kteří v minulosti předváděli na okruhu ATP skvělé výkony. V souboji Švéda Thomase Enqvista s Carlosem Moyou ze Španělska měli diváci možnost k vídění krásnou výměnu, během které se hráči přesunuli od základní čáry k síti a celou výměnu zakončil Moya lobem, díky kterému se 5:4 a celé utkání následně vyhrál poměrem 6:4. 

Kirsten Flipkensová a Kiki Bertensová se během letošního ročníku IPTL střetly hned čtyřikrát a vždy byl k vidění pohledný tenis. Jedna však nadchla nejednoho fanouška! Belgická tenista se dostala při vlastním podání pod tlak a už to vypadalo, že bod poputuje na stranu Bertensové. Flipkensová však míček stihla a předval famózní prohoz, při kterém míček dopadl přesně do rohu dvorce!

Tomáši Berdychovi se během letošní IPTL poměrně dařilo. Dokázal zvítězit v pěti zápasech, avšak na úspěch se svým týmem nakonec nedosáhl. Za zmínku však rozhodně stojí výměna ze zápasu s Feliciano Lópezem, při kterém český tenista dokázal svého soupeře přelobovat, nicméně aktuálně 28. tenista světa dokázal míček vrátit. Na síti již však v ten moment čekal Berdych, který předvedl ukázkový stopbal!