Semifinále čtyřhry až v pátek? Kačka bude spát! glosuje Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Už v jedenáct hodin místního času musely v úterý naklusat na kurt Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které narazily ve čtvrtfinále wimbledonského deblu na americko-australské duo Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová. Odhodlané soupeřky byly na dvorci číslo 2 dlouho dominantní, Češky ale posléze dohnaly manko 1:6, 2:4 a zvítězily ve třech setech. „Hrály jsme docela brzo, uf! Možná proto vypadal první set tak, jak vypadal,“ oddechla si s úsměvem Siniaková.

Už pojedenácté postoupily společně do grandslamového semifinále Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, z toho potřetí v All England Clubu. Jejich účast mezi nejlepší čtyřkou se ale vůbec nerodila snadno, jelikož jejich vyzývatelky Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová dlouho předváděly bezchybný tenis.

„Soupeřky na nás nastoupily a hrály solidně. Myslím, že jim to nemohlo takhle vydržet. A kdyby jim to vydrželo, tak klobouk dolů. V pravý čas se to ale otočilo. Jsem samozřejmě hrozně ráda, že jsme se do toho dostaly, dělaly jsme jim stále větší potíže a uhrávaly jsme si to ve výměnách,“ zhodnotila za šestadvacetiletou českou dvojici Siniaková.

Melicharová-Martinezová s Perezovou absolvovaly „teprve“ jedenáctý společný zápas, na jejich souhře to však nebylo znát. „Myslím, že holky hrály dobře, sedí jim to spolu. Ellen je levačka, Nikča zase velice dobře podává a na síti toho hodně pochytá. Bylo to určitě nepříjemné,“ vyjádřila se Krejčíková.

Za kritického stavu 1:6 a 2:4 byste u jiných párů mohli vidět známky neshod, něco takového ale semknutému týmu K+S nehrozí. „Když se jedné nedaří, druhá to převezme, můžeme si vypomoct, něco si říct. Teď víme, co druhá dělá, aniž bychom musely něco říkat,“ popsala chemii populárního dua Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)

Na další výzvu si musejí české tenistky počkat až do pátku, kdy je čeká semifinále proti nasazeným čtyřkám Ukrajince Ljudmile Kičenokové a Lotyšce Jeleně Ostapenkové. „Je to nic moc. Samozřejmě je ale lepší počkat si a hrát než nehrát,“ komentovala roztáhlý program Siniaková. „Kačka bude spát!“ glosovala její parťačka Krejčíková s odkazem na brzký začátek úterního čtvrtfinále.

„Hrály jsme docela brzo, uf! Možná proto vypadal první set tak, jak vypadal,“ smála se Siniaková. „Ne, s programem počítáme a musíme ho brát takový, jaký je,“ uzavřela.

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále čtyřhry žen
Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 6:1, 6:7(2), 2:6