Čtvrtfinalista Wimbledonu míří k soudu! Kyrgios je obviněn z napadení expřítelkyně

- Jan Vojkůvka

Nick Kyrgios, který je známý nejen svým tenisovým uměním, ale i mnohými excesy na kurtu, se dostal do pořádných problémů. Australský bouřlivák je totiž obviněn z napadení své expřítelkyně a na začátku srpnu zamíří k soudu. Podle informací mu hrozí až dva roky vězení.

Informaci o soudním stání přinesla australská média v úterý. K údajnému napadení Chiary Passariové, což je bývalá přítelkyně australského tenisty, mělo dojít v prosinci minulého roku v Canbeře. Další podrobnosti poskytnuty nebyly.

Právě Canberra, kde Australan žije, bude také dějištěm Kyrgiosova soudu. „Můžeme potvrdit, že sedmadvacetiletý muž z Watsonu (předměstí Canberry, pozn. red.) se má 2. srpna postavit před soud Teritoria hlavního města (oficiální zkratka ACT, pozn. red.) v souvislosti s obviněním z napadení z prosince 2021,“ uvedl mluvčí policie ACT pro deník Canberra Times.

Záležitostí se již zabývá Kyrgiosův advokát Jason Moffett, jenž rovněž deníku Canberra Times potvrdil, že jeho klient musí k soudu.

„Povaha obvinění je vážná a pan Kyrgios bere toto obvinění vážně,“ uvedl Moffett. „Vzhledem k tomu, že je případ u soudu, v této fázi nebudeme situaci komentovat. V pravý čas ale vydáme tiskové prohlášení.“

Kyrgios, který na letošním Wimbledonu vybojoval postup do čtvrtfinále a během travnaté části sezony hraje ve vrcholné formě, je v současnosti zasnouben s Costeen Hatziovou, která se živí jako influencerka na sociálních sítích.

Pokud by Kyrgios byl uznán vinným z trestného činu napadení expřítelkyně, mohl by putovat až na dva roky za mříže.