Trénink s Djokovičem? Z každého míče cítíte zkušenost a myšlenku, říká Lehečka

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Už je to bezmála rok, co se Jiří Lehečka pohybuje na nejvýznamnějších tenisových akcích. Dvacetiletý mladík sbírá mezi světovou špičkou cenné zkušenosti, které jsou vykoupené bolestivými porážkami v úvodních kolech velkých turnajů. Ruku v ruce s tím jdou ale i příjemnější momenty, jako je třeba trénink s dvacetinásobným grandslamovým šampionem Novakem Djokovičem.

„Takové tréninky s mnohonásobným vítězem turnaje jsou paráda, moc jsem si to užil,“ liboval si při vzpomínce na čas strávený se srbskou hvězdou Jiří Lehečka.

Český tenista dokonce absolvoval s Djokovičem tréninkový set a pár gemů k tomu s průběžným skóre 4:6 a 2:1. Ve druhé sadě nemohli pokračovat kvůli striktním podmínkám na hracích kurtech. „Z každého jeho míče cítíte zkušenost a myšlenku. Když jsem nad tím zpětně přemýšlel, tak každá kombinace a úder, co zahrál, mi dávaly smysl,“ poznamenal Lehečka.

A jak se takový trénink s dlouholetou světovou jedničkou plánuje? „Zařídil mi to můj agent Pierre Christen, který má kontakty. Měli jsme už domluveného Rafu Nadala v Paříži, ale tam to nevyšlo. Carlos Moya (bývalá světová jednička a nyní trenér Nadala, pozn. red.) se omluvil skrz Rafovu bolavou nohu, chtěli trénovat jen lehce spolu,“ informoval 72. hráč žebříčku ATP.

Lehečka po těsné pětisetové prohře s jiným ostříleným Srbem Filipem Krajinovičem (31.) už na Wimbledonu nepokračuje, s prázdnou ale z Londýna neodjíždí. Kromě šeku na 50 tisíc liber za účast v prvním kole se může těšit i ze společné fotky s Djokovičem.

„Rozhodl jsem se, že když mám šanci zatrénovat si s takovým hráčem na trávě v Londýně, zařídím si hezkou vzpomínku. Věděl jsem, že je k ostatním hodný, shovívavý a velice přátelský. Jsem mile překvapený z toho, že je schopný udržet si nadhled a pokoru i vůči úplným nováčkům jako já. Toho si na něm cením. Jsem rád, že jsem mohl být alespoň malou součástí v jeho cestě Wimbledonem,“ dodal k nevšednímu zážitku Lehečka.