Tady se Paříž opakovat nebude! Pohotová ochranka ve finále v Halle zabránila dalšímu protestu

- Jan Vojkůvka

Finálové utkání turnaje v Halle, v němž Hubert Hurkacz porazil světovou jedničku Daniila Medveděva 6:1, 6:4, zažilo obdobnou situaci jako letošní Roland Garros. I když ne tak docela... Zatímco ve Francii program narušila demonstrující žena připoutáním se k síti, v Německu byla ochranka velmi pohotová a během okamžiku narušitele zpacifikovala.

Rozmohl se nám tady takový nešvar, chtělo by se zvolat. Tenisové zápasy narušují demonstranti, kteří se snaží připoutat k síti, aby získali pozornost ke svým protestům. V Paříži se to povedlo jedné ženě, která na dobrých 15 minut přerušila semifinále mezi Casperem Ruudem a Marinem Čiličem.

V Německu se to však jiné ženě nepovedlo ani zdaleka!

Sice se dostala na kurt a přiběhla k síti, ale než se stačila připoutat kovovým drátem, byla nemilosrdně pohotovou ochrankou odstrčena. Zareagovala sice rychle a rozběhla se na opačnou stranu pásky, ale ani tam se jí nepovedlo připoutat. Za hlasitého bučení byla zpacifikována a naopak za bouřlivého jásotu odvlečena pryč z kurtu.

Díky pohotovému zákroku ochranky mohlo utkání po zhruba jedné minutě pokračovat. A publikum sledovalo, jak světová jednička prohrála i druhé finále na trávě v řadě. Z premiérového titulu na travnatém turnaji se naopak mohl radovat Polák Hubert Hurkacz.