Los turnajů WTA: Eastbourne nabídne českou sekci, Siniaková vyfasovala v Německu šampionku

- Marek Bartošík

Hned šest českých tenistek se představí následující týden na travnatých generálkách před grandslamovým Wimbledonem. Na akci kategorie WTA 500 v anglickém Eastbourne zabojují o cenné žebříčkové body Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Tereza Martincová a Marie Bouzková. Na „dvěstěpadesátce“ v německém Bad Homburgu bude obhajovat finále Kateřina Siniaková, jíž los na úvod přisoudil dvojnásobnou grandslamovou vítězku Simonu Halepovou!

Pořádně zostra začne turnaj v Bad Homburgu pro jedinou českou zástupkyni Kateřinu Siniakovou (63.). Loňská finalistka vyzve počtvrté v kariéře rumunskou hvězdu Simonu Halepovou (20.), s níž má zatím vzájemnou bilanci 1:2 na zápasy.

O poznání bohatší českou účast má „pětistovka“ v Eastbourne, kde startuje i šampionka z let 2017 a 2019 Karolína Plíšková (7.). Třicetiletá hráčka má jako nasazená čtyřka v prvním kole volný los, posléze narazí buď na krajanku Terezu Martincovou (56.), nebo Britku Katie Boulterovou (141.).

Ve stejné osmině pavouka jako Plíšková a Martincová se nachází i Petra Kvitová (31.). Finalistka ročníku 2011 vstoupí do turnaje jako nasazená čtrnáctka také až ve druhém kole, kde bude její protivnicí buď Ukrajinka Dajana Jastremská (79.), nebo dosud neznámá kvalifikantka. Pokud by Kvitová i Plíšková své úvodní zápasy zvládly, čekalo by je vzájemné střetnutí v osmifinále.

K širšímu okruhu favoritek na titul bude patřit i sedmá nasazená Barbora Krejčíková (14.), která zahájí své tažení ve druhé rundě buď proti Švýcarce Viktoriji Golubicové (51.), nebo Ukrajince Martě Kosťukové (78.).

Poslední českou zástupkyní na Rothesay International Eastbourne je Marie Bouzková (64.), jež se utká v prvním kole s Američankou Shelby Rogersovou (39.). Jestliže uspěje, může se těšit na souboj s nasazenou dvojkou Ons Džabúrovou (4.) z Tuniska.

Rozlosování Rothesay International Eastbourne naleznete zde.
Rozlosování Bad Homburg Open naleznete zde.