Opět bez travnaté přípravy? Alcaraz se kvůli bolavému loktu odhlásil z Queensu

- Filip Lefenda

Kometa aktuální sezony se odhlásila z blížícího se turnaje ATP v Queen´s Clubu. Vítěz čtyř letošních podniků Carlos Alcaraz ze Španělska laboruje s loktem. Londýnská travnatá pětistovka je na programu příští týden.

„Jak všichni víte, strašně moc jsem se těšil, že si zahraji v Queensu. Menší problém s loktem ale znamená, že tomu tak nebude. Věřím, že se na turnaj podívám v roce 2023. Za pár dnů se nicméně ve Spojeném království uvidíme,“ napsal devatenáctiletý Španěl na svůj Twitter.

Úřadující šampion juniorského Turnaje mistrů letos rozšířil sbírku trofejí o triumfy z tisícovek v Madridu a Miami a pětistovek v Barceloně a Riu de Janeiro. Jeho čtrnáctizápasovou sérii výher utnul ve čtvrtfinále Roland Garros Alexander Zverev, jenž mu oplatil nedávnou finálovou porážku ze španělské metropole.

Alcaraz dosud mezi dospělými odehrál na trávě pouhopouhé dva zápasy. Na loňském Wimbledonu přehrál v pěti setech Japonce Učijamu, následně ale schytal debakl od Rusa Medveděva. I letos je možné, že si světová sedmička odbude v rámci sezony v All England Clubu travnatou premiéru.

Hlavní soutěž Wimbledonu odstartuje 27. června. Chybět na něm ze známých důvodů budou tenisté z Ruska a Běloruska. V reakci na krok organizátorů nebudou obě asociace ATP i WTA udělovat za účast na turnaji body do žebříčků.