Hlaváčková má novou spoluhráčku. Naváží spolu na předchozí úspěchy?

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Andrea Hlaváčková už si našla novou deblovou partnerku pro příští sezónu. Poté, co se třicetiletá hráčka nedohodla na pokračování úspěšné spolupráce s Lucií Hradeckou, bude v roce 2017 nastupovat po boku Číňanky Šuaj Pcheng.

Bylo to velké překvapení, když na začátku listopadu ohlásil úspěšný pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká alias duo H+H tenisový rozchod. Už tehdy však obě elitní deblistky hlásily, že už mají nové parťačky. Zatímco však Lucie Hradecká okamžitě oznámila, že v novém roce bude hrát společně s Kateřinou Siniakovou, Andrea Hlaváčková tak učinila až měsíc poté. Její novou deblovou partnerkou bude čínská tenistka Šuaj Pcheng.

Hlaváčková novou spolupráci ohlásila na své facebookové stránce ve čtvrtek pozdě v noci. „Šuaj Pcheng bude mojí deblovou parťačkou v roce 2017. Moc se na naší spolupráci těším a připravuji, tak našemu Česko-čínskému páru držte pěsti pro štěstí,to je vždycky potřeba.“

Šuaj Pcheng, třicetiletá Číňanka, rozhodně nepatří mezi špatné deblistky, spíše naopak. Aktuálně patří rodačce z Chunanu 43. pozice, na svém kontě má za svou dlouhou kariéru již dvacet titulů ze čtyřhry. Kromě deblu se navíc úspěšně věnuje i dvouhře, ve kterém se v současnosti nalézá na 83. místě.

Spolupráce obou třicetiletých tenistek rozhodně není dílem náhody. Obě hráčky totiž spolu již několikrát hrály a rozhodně se nedá říct, že by jim to spolu neklapalo. Hned při jejich první souhře před dvěma lety v čínském Wu-chanu z toho totiž bylo semifinále, o týden později už česko-čínský pár slavil titul v Pekingu. Když se pak cesty Hlaváčkové s Pcheng sešly letos v červnu potřetí, hned z toho byl další triumf, tentokrát na trávě v Nottinghamu.

Andrea Hlaváčková patří mezi dlouhodobě nejúspěšnější české deblistky. Rodačka z Plzně vybojovala na okruhu WTA 19 trofejí ve čtyřhře, z toho většinou společně s Lucií Hradeckou, včetně dvou grandslamových z French Open 2011 a US Open o dva roky později, kde navíc triumfovala i ve smíšené čtyřhře po boku Bělorusa Maxe Mirného. Hlaváčková si mimo to zahrála i ve finále Turnaje mistryň v roce 2012, ve stejném roce vybojovala i stříbrnou medaili na olympiádě v Londýně. Ve stejném roce rovněž přispěla k vítězství českého fedcupového týmu, což zopakovala i o dva roky později.