Cesty H+H se podruhé rozcházejí

- Radim Sochor

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková hlásí druhý rozchod. Nedomluvily s totiž na vzájemné spolupráci od příští sezóny. Obě tenistky si již nové partnerky našly.

Obě hráčky mají zájem o jiný program, a tak se podruhé rozešel slavný deblový pár Andrea Hlaváčková Lucie Hradecká. Informaci přinesl server tennis-arena.cz

„Andy se chce v příštím roce soustředit výhradně na čtyřhru, zatímco já dávám prioritu singlu. Nedokázala jsem jí slíbit všechny turnaje, zhruba dvacet těch největších, které plánuje,“ popsala důvod rozchodu Lucie Hradecká. 

Andrea Hlaváčková ji ihned doplnila: „Chci se příští rok věnovat už jen deblu. Singl budu brát doplňkově. Není to na základě neshod. Dohodly jsme se na základě rozdílného programu.“

Naše kvalitní deblistky již jeden rozchod zažily. Bylo tomu tak v roce 2013, avšak v závěru následující sezóny se daly znovu dohromady. 

Obě už mají domluvenou náhradu na následující sezónu. Mladá Kateřina Siniaková bude mít tu čest hrát po boku Lucie Hradecké. Andrea Hlaváčková si našla parťačku z Číny, přesněji Šuaj Pcheng. S tou už dokázala získat dvě trofeje.

Letos výsledky páru nebyly vůbec zlé, z kraje roku se duo dostalo do finále Australian Open! Tam bohužel nestačilo na Hingisovou a Mirzaovou. Za zmínku zcela jistě stojí také semifinálová účast na olympijských hrách. Titul spolu Češky vybojovaly jeden, bylo tomu tak v říjnu v Moskvě.

 

„Když se někde potkáme, můžeme si spolu zahrát debl.“

- Andrea Hlaváčková

Lucie Hradecká také řekla, že je jejím snem se vrátit do TOP 50 a získat alespoň jeden WTA titul. Mezi nejlepšími padesáti už jednou byla, ale je to pět let zpátky.

Pokud vypíšeme úspěchy H+H, bude to pěkných pár řádků. Největší úspěchy budou zcela jistě grandslamové vítězství. Nejprve tomu tak bylo v roce 2011 v Roland Garros, poté o dva roky později na US open. Andrea s Luckou byli ve finále Australian Open 2016, Wimbledonu 2012 i US Open 2012. Dále se také mohou pyšnit stříbrnou medailí z LOH 2012 v Londýně či finále Turnaje mistryň 2012. Celkm spolu vyhrály 13 WTA titulů.