Havlíčková zkompletovala na Roland Garros double! Spolu s Bejlek si dokráčely pro titul ve čtyřhře

- Jan Vojkůvka

Paříž v sobotu viděla dvojnásobnou českou radost! Po triumfu Lucie Havlíčkové v singlu došlo ještě k finálové bitvě v dívčí čtyřhře a ze zisku titulu se znovu radovala sedmnáctiletá Češka, která nastoupila se Sárou Bejlek po boku. Nasazené jedničky porazily turnajové dvojky Nikolu Bartůňkovou a Celine Naefovou dvakrát 6:3.

Finálový souboj tří Češek a jedné Švýcarky začal rychlým brejkem servisu Bartůňková. Právě Nikola Bartůňková měla na podání v průběhu celého utkání velké problémy a přišla o něj hned čtyřikrát. Až v samém závěru střetnutí si jej jednou udržela, to ale bylo až za stavu 6:2 a 5:2.

Úvodní sada ale nebyla úplně jednoznačná. Ve čtvrté hře totiž o servis přišla i Sára Bejlek a bylo srovnáno na 2:2. Pak ale přišel hned v páté hře další brejk a Bejlek s Havlíčkovou už znovu nezaváhaly. Navíc přidaly brejk v devátém gemu a zakončily na returnu první set.

Ve druhém dějství se nasazené jedničky dostaly do trháku ve čtvrté hře, kdy prolomily servis Bartůňkové a následně uspěly i proti Naefové, díky čemuž se dostaly do vedení 5:1. Zatímco nad Paříží sílila bouře a dokonce začalo pršet, vše vypadalo na rychlý konec.

Bartůňková s Naefovou ale ještě zabojovaly, odvrátily v sedmé hře mečbol a obraly o podání Bejlek. Bartůňková si následně podržela poprvé v utkání podání a na servis musela ještě jednou nastoupit Havlíčková. A ta se nakonec pro svůj druhý sobotní titul proservírovala.

„Od začátku jsme byly aktivnější i lepší, což se ale více projevilo až časem. Vedly jsme si lépe jako tým,“ zhodnotila za obě české tenistky Sára Bejlek.

Havlíčková po vítězství ve dvouhře tak vybojovala i titul ve čtyřhře a na Roland Garros slaví double. Celkově má na kontě ve své juniorské kariéře osm singlových i deblových trofejí. Navíc se stala teprve čtvrtou juniorkou, která na Roland Garros dokázala zkompletovat double. Před ní to dokázaly jen Natalia Zverevová, Martina Hingisová a Agnes Szavayová.

Její parťačka Sára Bejlek v 16 letech vybojovala svůj devátý deblový titul, z toho třetí po boku Havlíčkové. K tomu má dvě singlové trofeje a oproti své spoluhráčce se už prosadila výrazně i mezi profesionálkami. Vybojovala totiž dva singlové a jeden deblový titul na okruhu ITF.