Czech Open: Svrčina postoupil do finále, doplnil ho Kopřiva. Jebavý titul nezískal

- Redakce

Antukový challenger UniCredit Czech Open měl na programu předposlední hrací den. Do finále postoupil Dalibor Svrčina, jenž přehrál ve dvou setech Lukáše Kleina. Své utkání vyhrál i další domácí zástupce Vít Kopřiva, který si ve třech setech poradil s Filipem Horanským. Roman Jebavý s Andrejem Martinem následně nezvládli finále čtyřhry proti indickému duu Bhambri, Myneni.

Jebavý s Martinem titul v Prostějově nezískali
Roman Jebavý s Andrejem Martinem finále čtyřhry prostějovského Czech Open nezvládli. Česko-slovenská dvojice v pátečním odpoledním střetnutí podlehla páru Bhambri, Myneni 3:6, 5:7.

Druhý nasazený debl nezachytil úvod zápasu, prohrával 0:3, ve čtvrtém gemu navíc odvrátil dva brejkboly v řadě. Na returnu si naopak vypracoval jedinou příležitost, kterou nezužitkoval. Druhé dějství přineslo vyrovnanější průběh, Jebavý s Martinem však za stavu 5:5 ztratili podání čistou hrou, rebrejk se jim v následujícím gemu nevydařil.

Kopřiva otočil semifinále, o titul se utká se Svrčinou
Vít Kopřiva (167.) si na challengeru Czech Open v Prostějově zahraje o titul. Český tenista v pátečním odpoledním semifinále otočil duel s Filipem Horanským (191.), kterého přehrál 1:6, 6:4, 6:3.

Kopřiva po neúspěšné první sadě hned zkraje druhého setu přišel o podání, čistou hrou se mu ale vydařil rebrejk. Ve čtvrtém a osmém gemu nevyužil tři brejkboly, za stavu 4:4 hrozbu odvrátil. V následující hře podruhé v zápase uspěl na returnu, vynutil si třetí set. V něm dokázal stáhnout manko z 0:2, za stavu 3:3 i přes tři šance protihráče udržel podání, hned poté vzal Horanskému servis.

Svrčina si v Prostějově zahraje o titul
Finále antukového UniCredit Czech Open si v sobotu zahraje s jistotou minimálně jeden domácí zástupce. Devatenáctiletý Dalibor Svrčina (202.) porazil v pátečním semifinále 7:5 a 6:2 Slováka Lukáše Kleina (326.) a zabojuje v něm letos podruhé o první sezonní challengerový titul. Narazit může na krajana Víta Kopřivu, případně dalšího protivníka ze Slovenska Filipa Horanského.

Ostravský rodák nevstoupil do utkání nejlépe, když musel otáčet stav 0:2. Na ztracený servis ale okamžitě reagoval a posléze uspěl i v koncovce. Do druhého dějství vstoupil Svrčina čtyřmi získanými gemy v řadě a svůj náskok už uhájil.

Zápasu Dalibory Svrčiny se podrobně věnujeme zde.

Czech Open, Prostějov (muži, CZE, 90 280 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry

DALIBOR SVRČINA (202.) – Lukáš Klein (SVK, 326.) 7:5, 6:2
VÍT KOPŘIVA (167.) – Filip Horanský (SVK, 191.) 1:6, 6:4, 6:3

Finále čtyřhry
Bhambri, Myneni (oba IND) – JEBAVÝ, A. Martin (SVK) 6:3, 7:5