V Kršku zkompletovala double! Kučmová slaví premiérový singlový titul

- Jan Vojkůvka

Skvělý týden má za sebou ve slovinském Kršku Aneta Kučmová (na snímku vlevo). Po sobotním prvenství ve čtyřhře zkompletovala v neděli double, když ve finále dvouhry porazila domácí divokou kartu Kristinu Novakovou 7:5, 6:1 a vůbec poprvé v kariéře vyhrála singlový turnaj na okruhu ITF.

Dvaadvacetiletá Aneta Kučmová prožila nejlepší tenisový týden v kariéře. Ve slovinském Kršku dokázala zkompletovat double a zvítězit jak v sobotním finále čtyřhry, tak nedělním finále dvouhry. Singlový primát navíc vybojovala vůbec poprvé v kariéře, a k tomu všemu navíc ve velkém stylu. Během celého turnaje totiž neztratila ani set!

V současnosti 635. hráčka žebříčku (žebříčkové postavení si po titulu výrazně vylepší a poprvé v kariéře pronikne do šesté stovky světa) dokázala v Kršku porazit i několik favoritek. V těžkých zápasech se Szabaninovou a především Jessie Aneyovou (447. místo na světě) dominovala a po postupu do finále plnila roli výrazné favoritky.

Její soupeřkou totiž byla domácí divoká karta Kristina Novaková, která momentálně nemá žebříčkové postavení. Její postup do finále byl v Kršku hotovou senzací, jelikož od roku 2019 nepřekročila brány prvního kola. A Kučmová dokázala vyburcovanou soupeřku zastavit. Po vydřeném vítězství 7:5 v prvním setu navíc Novakové v dalším setu už prakticky nic nedovolila.

Po třech neúspěšných finálových pokusech v předchozích letech se tím Kučmové konečně povedlo vybojovat kýžený singlový titul na okruhu ITF, na který tak dlouho čekala.

K tomu po boku Mancy Pislakové vybojovala v Kršku již zmíněný deblový titul, který byl jejím druhým v kariéře. Poprvé slavila už v roce 2016 v Brně spolu s Anetou Laboutkovou. Ve Slovinsku díky tomu zkompletovala svůj první kariérní double, což jí dodá do dalšího průběhu kariéry velkou porci sebevědomí.