Cornetovou po skreči vybučeli. Idioti, rozzlobila se Francouzka na tiskovce

- Jan Vojkůvka

Přízeň francouzského publika můžete rychle nabýt, ale stejně tak rychle pozbýt. Nemusíte přitom být pouze zahraniční tenista, ale klidně i domácí miláček. Na vlastní kůži to v sobotu poznala Alizé Cornetová, která k utkání třetího kola s Čchi-wen Čeng nastoupila se zraněným levým stehenním přitahovačem. Z kurtu byla nakonec částí domácího publika vypískána a vybučena.

Cornetová se zranila ve druhém kole a dlouho zvažovala, jestli vůbec do dalšího zápasu nastoupit. Rozhodla se, že ano, ale nešlo to. V utkání měla problémy s pohybem, zranění ji výrazně limitovalo a za stavu 0:6, 0:3 nakonec řekla dost.

„Je úžasné, že mě lidé z kurtu vypískali, když jsem musela zápas vzdát. A to proto, že jsem měla bolesti,“ řekla ironicky Cornetová, která do utkání nastupovala s obvázaným levým stehnem, které bylo původcem všech jejích potíží. A také důvodem, proč v utkání nevyhrála ani jeden gem.

„Občas mě francouzské publikum dokáže překvapit. Ne vždy je to ale v dobrém slova smyslu,“ pokračovala viditelně rozzlobená.

Připomněla, jak ji diváci hnali za úspěchem ve druhém kole proti Jeleně Ostapenkové. Lotyška cítila plný dopad zaplněných tribun a hluk, který vytvořilo 15 tisíc fanoušků, se snažila nevnímat tak, že si zacpávala o krátkých přestávkách uši svými dlaněmi.

Jen o dva dny později však Cornetová, kterou diváci vyburcovali ke skvělému výkonu, poznala odlišnou tvář francouzského publika.

„Bolí to víc než samotné zranění,“ podotkla rozmrzele. „Je to nefér, a když je něco nefér, tak to bolí,“ poznamenala s tím, že vybučení si nezasloužila. „Ale musím dodat, že většině lidí bylo líto, v jakém jsem stavu a pochopili, co se děje. Ale kvůli té hrstce idiotů, co bučeli, se i tak cítíte velmi špatně,“ dodala Francouzka.

Dvaatřicetiletá Cornetová v této sezoně zazářila na Australian Open, kde vyřadila i Garbine Muguruzaovou či Simonu Halepovou a prošla až do čtvrtfinále. Na domácím turnaji v Paříži věřila v podobnou zářnou jízdu, ale kvůli zranění nakonec přišla stopka ve třetí rundě.