Los Czech Open: Svrčina míří na loňského obhájce. V hlavní soutěži startuje Kolář, Veselý nebo Lehečka

- Radek Štohl

Šest českých zástupců má jistou účast v hlavní soutěži challengerového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově. Zatímco Dalibor Svrčina, Jiří Lehečka a Jiří Veselý mají o svých soupeřích pro první kolo dvouhry už jasno, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Martin Krumich si na protihráče musí počkat z kvalifikace.

Papírově nejtěžší los jednoznačně čeká na Dalibora Svrčinu (203.). Čtvrtfinalista uplynulého ročníku se v úvodním kole singlu pokusí překvapit nasazenou jedničku a loňského vítěze Federica Coriu (54.).

Druhý nejvýše nasazeným hráčem dvouhry je Jiří Veselý (73.). Českou tenisovou jedničku na úvod turnaje vyzve Chorvat Duje Ajdukovič (230.). Trojka prostějovské akce Jiří Lehečka (77.) se v prvním zápase utká s Alexandrem Mullerem (218.), kterého porazil v obou vzájemných zápasech. Muller zkraje května překvapil Richarda Gasqueta.

Osmičku nasazených uzavírá Zdeněk Kolář (134.), loňský semifinalista turnaje, který naposledy uhranul na French Open, kde z kvalifikace došel do druhého kola hlavní soutěže. V boji o postup do třetího kola trápil hvězdného Stefanose Tsitsipase (4.).

Kolář se jméno soupeře dozví z kvalifikace, stejně jako Vít Kopřiva (168.) a na divokou kartu startující Martin Krumich (484.). Kolář s Krumichem na sebe můžou narazit už v osmifinále, Kopřiva by se pravděpodobně střetl se čtvrtým nasazeným Španělem Pablo Andujarem (98.), bývalým dvaatřicátým hráčem žebříčku dvouhry.

Los českých tenistů
Federico Coria (ARG, 54.) –⁠ DALIBOR SVRČINA
Duje Ajdukovič (CRO, 230.) –⁠ JIŘÍ VESELÝ (73.)
JIŘÍ LEHEČKA (77.) –⁠ Alexandre Muller (FRA, 218.)
ZDENĚK KOLÁŘ (218.) –⁠ kvalifikant
VÍT KOPŘIVA (168.) –⁠ kvalifikant
MARTIN KRUMICH (484.) –⁠ kvalifikant

Los hlavní soutěže dvouhry najdete zde.