Deset nejlepších zápasů uplynulé sezony! Dostalo se na Petru Kvitovou i Karolínu Plíškovou

- Jan Havlovic

Letošní tenisová sezona je u konce, nabídla mnoho zápasů, na které se bude jistě dlouho vzpomínat! V žebříčku deseti nejlepších utkání uplynulé sezony se dostalo také na Petru Kvitovou i Karolínu Plíškovou, finalistku US Open.

10 - Mónica Puigová - Angelique Kerberová (finále LOH 2016) 6:4, 4:6, 6:1

Náš žebříček začínáme jedním z největších překvapení letošní sezony! Mónicu Puigovou favorizoval na zisk zlaté olympijské medaile málokdo, avšak rodačka ze San Juanu překvapila celý tenisový svět a svou senzační jízdu turnaje v Rio de Janeiru zakončila ziskem zlaté medaile! Puigová se rázem stala národní hrdinkou, avšak na skvělé výkony z Ria portorická tenistka ve zbytku sezony navázat nedokázala. 

9) Garbiňe Muguruzaová - Serena Williamsová (finále French Open) 7:5, 6:4

Nejsvětlejším momentem letošní sezony Španělky Muguruzaové bylo bezpochyby French Open, na kterém dokázala vybojovat svůj první grandslamový titul v kariéře. Ve finálovém zápase, který nabídl vyrovnanou bitvu, dokázala porazit tehdejší světovou jedničku Serenu Williamsové, které tak oplatila porážku z finále Wimbledonu v roce 2015. 

8) Angelique Kerberová - Karolína Plíšková (finále US Open) 6:3, 4:6, 6:4

Karolína Plíšková má za sebou životní sezonu, ve které byla velmi blízko zisku prvního grandslamového titulu ve své kariéře, avšak ve finále letošního US Open čekou tenistku zastavila Angelique Kerberová, která po třísetové bitvě získala již druhý grandslamový titul v sezoně a navíc se díky této výhře dostala na pozici světové jedničky!

 

7) Serena Williamsová - Angelique Kerberová (finále Wimbledonu) 7:5, 6:3

A do třetice Angelique Kerberová! Nechybělo mnoho a rodačka z německých Brém mohla v letošní sezoně získat tři grandslamové tituly. Ve slavném All England Clubu dokráčela bez ztráty setu až do finále, ve kterém však nestačila na Serenu Williamsovou. Chuť si však Kerberová spravila později na US Open...

6) Angelique Kerberová - Serena Williamsová (finále Australian Open) 6:4, 3:6, 6:4

Nyní se vraťme na samotný začátek letošní sezony. Finále Australian Open mělo stejné obsazení jako finále Wimbledonu, tedy souboj světové jedničky Sereny Williamsové s Angelique Kerberovou. Německá tenistka byla velmi blízko vyřazení hned v prvním kole v souboji s Japonkou Dojovou, avšak dramatickou koncovku druhého setu zvládla a postoupila do svého první grandslamového finále. Kerberová v dramatické bitvě předváděla svou precizní obranu, nakonec Williamsovou porazila a mohla začít slavit zisk první grandslamového titulu!

5) Viktoria Azarenková - Gabriňe Muguruzaová (3.kolo Miami Open) 7:6 (6), 7:6 (4)

Třetí kolo letošního Miami Open nabídlo krásnou bitvu mezi Viktorií Azarenkovou a Gabriňe Muguruzaovou. Obě tenistky se přetahovaly doslova o každý míček a o vítězce tak rozhodovaly dva tiebreaky. V těch si vedla lépe běloruská tenistka, která se touto výhru odrazila až k následnému titulu! Azarenková sezonu poté předčasně ukončila kvůli těhotenství. 

4) Caroline Wozniacká - Agnieszka Radwanská (semifinále - Tokio) 4:6, 7:5, 6:4

Bývalé světové jedničce, Caroline Wozniacké, se hrubě nepovedla první polovina letošní sezony. Až na US Open se její výkony zlepšily, což potvrdila vítězstvím na turnaji v japonském Tokiu. Dánská tenistka na cestě k titulu porazila také Polku Radwanskou, se kterou sice prohrála první set, avšak po famózním výkonu ve zbylých dvou sadách dokázala skóre otočit a postoupit do finále. 

3) Sloane Stephensová - Dominika Cibulková (finále - Acapulco) 6:4, 4:6, 7:6 (5)

Dominika Cibulková má za sebou životní sezonu, kterou korunovala vítězstvím na Turnaji mistryň. Její první titul v této sezoně mohl přijít již koncem února na turnaji v mexickém Acapulcu, kde se ve finále střetla s Američankou Stephensovou. Obě tenistky předváděly parádní tenis - vyrovnanou bitvu musel rozhodnout až tiebreak třetího setu, jehož koncovku zvládla lépe americká tenistka, která se tak mohla radovat z turnajového vavřínu! 

 

2) Dominika Cibulková - Agnieszka Radwanská (osmifinále - Wimbledon) 6:3, 5:7, 9:7 

Dominika Cibulková vstupovala do letošního Wimbledonu jako vítězka turnaje v Eastbourne, avšak v osmifinále narazila na velmi silnou soupeřku v podobě Agnieszky Radwanské. Obě tenistky sehrály dramatickou bitvu, která vyvrcholila ve třetím setu, v němž Cibulková vyhrála 9:7 a postoupila do čtvrtfinále, ve kterém však následně prohrála s Ruskou Vesninovou. 

1) Petra Kvitová - Angelique Kerberová (3.kolo - Wu-chan) 6:7 (10), 7:5, 6:4

Letošní sezona Petry Kvitové nebyla do turnaje v čínském Wu-chanu nikterak zvlášť povedená. V čínské metropoli však česká tenisová dvojka své výkony zlepšila, což vedlo k zisku turnajového vařínu. Ve třetím kole sehrála rodačka z Fulneku parádní zápas se světovou jedničkou Angelique Kerberová, která sice vyhrála dramatický první set v tiebreaku, avšak česká lvice dokázala utkání otočit a připsala si jedno z největších vítězství ve své kariéře! I proto tento zápas řadíme na první místo v našem žebříčku!