Futures ve Vestci: Do čtvrtfinále postupuje Gengel, Hernych a další čtveřice Čechů

- Radim Sochor

Středeční program turnaje Futures ve Vestci nabídl bohatou prosincovou nadílku. V akci se představilo devět českých tenistů, z čehož hned šest z nich si zajistilo postup do čtvrtfinále!

Prvním českých tenistou, který si zajistil postup do čtvrtfinále turnaje ve Vestci, se stal Marek Gengel. Jednadvacetiletý tenista porazil favorizovaného Němce Ejupovice poměrně snadno v poměru 6:4, 6:1 a podruhé ve své kariéře si zahraje ve čtvrtfinále turnaje ITF! Postup slaví také Tomáš Papík, který se na postup rovněž příliš nenadřel. Šestý nasazený hráč turnaje porazil v dnešním zápase druhého kola Slováka Patrika Obala, úspěšného kvalifikanta, po setech 6:3, 6:2. 

Matěj Vocel se do čtvrtfinále turnaje ve Vestci bohužel nepodívá. Devatenáctiletý tenista narazil ve druhém kole na Nielse Lootsmu z Nizozemska, kterého v obou potrápil, avšak finalista turnaje v Říčanech prokázal v rozhodujících okamžicích své kvality a po setech 6:3, 6:4 postoupil do čtvrtfinále, ve kterém se zítra utká s Janem Hernychem. Zkušený český tenista ve středu postoupil přes Chorvata Vegera, který za stavu 3:0 ve druhém setu utkání skrečoval. 


Postup do čtvrtfinále vybojovala také nasazená dvojka Michal Konečný, který si ve středečním zápase druhého kola poradil s Petrem Nouzou po setech 6:4, 7:5. Konečného čeká ve čtvrtečním čtvrtfinále souboj s Vítem Kopřivou dobrou formu z turnajů na Kypru i zde ve Vestci. Mladý český tenista porazil ve druhém kole Slováka Maruščáka po setech 6:4, 6:2. 

 

Zkušený Jan Hernych si rovněž zajistil postup do čtvrtfinále! Nasazená čtyřka se v zápase druhého kola utkala s Chorvatem Vegerem, nad kterým vyhrála první set v poměru 7:5. Chorvatského tenistu trápily zdravotní potíže, a tak musel za stavu 3:0 ve druhém setu utkání vzdát. Ve čtvrtfinále je i jedndvacetiletý Robin Staněk, který za necelou hodinu porazil Švýcara Hüslera po setech dvakrát 6:1! 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. kolo dvouhry:

Elmar Ejupovic (GER) - MAREK GENGEL 4:6, 1:6
PETR NOUZA - MICHAL KONEČNÝ [2] 4:6, 5:7
Filip Veger - JAN HERNYCH [4] 5:7, 0:3, skreč Veger
JAN MERTL - Sami Reinwein (GER) 6:7(5), 6:3, 6:7(5)
Marc-Andrea Huesler - ROBIN STANĚK [5] 1:6, 1:6
Niels Lootsma [8] - MATĚJ VOCEL 6:3, 6:4
Patrik Obal (SVK) - TOMÁŠ PAPÍK [6] 3:6, 2:6
VÍT KOPŘIVA [7] - Matěj Maruščák (SVK) 6:4, 6:2

čtvrtfinále čtyřhry:

Bader (AUT), Lootsma (NED) [4] - GENGEL, VEJVARA 6:2, 6:2
HERNYCH, ŠTĚPÁNEK - PAPÍK, VOCEL [2] 5:7, 3:6
Kowalczyk, Walkow (POL) [1] - Centenari (USA), Reinwein (GER) 6:4, 6:2
PAROULEK, VACHTL - KOLÁŘ, STANĚK [3] 2:6, 4:6

Futures ve Vestci den po dni:

6. 12. 2016 - Futures ve Vestci: Pět českých tenistů zvládlo dnešní kolo a postupuje

5. 12. 2016 - Futures ve Vestci: Staněk i Papík postupují, Kolář nezvládl koncovky setů

4. 12. 2016 - Futures ve Vestci: Hlavní soutěž si zahrají tři čeští kvalifikanté

3. 12. 2016 - Futures ve Vestci: Devět Čechů prošlo přes první kolo kvalifikace