Druhý titul během měsíce! Pavlásek se Zelenayem slaví vítězství v Záhřebu

- Jan Vojkůvka

Česko-slovenská dvojice Adam Pavlásek a Igor Zelenay slaví na challengeru v Záhřebu zisk deblové trofeje. Ve finále si čtvrtí nasazení poradili s Domagojem Bilješkem a Andrejem Čepelevem po obratu 4:6, 6:3, 10:2. Pro tento pár se jedná už o druhý letošní titul.

Někdejší 72. hráč singlového žebříčku, Adam Pavlásek, Tenisovému světu před dvěma týdny prozradil, že se začal soustředit výhradně na čtyřhru. Toto rozhodnutí se ukázalo být správné, v deblu totiž po boku Igora Zelenaye začíná skutečně zářit.

Se zkušeným slovenským deblistou hraje pouhý měsíc, přesto slaví už druhý titul. V Záhřebu totiž česko-slovenská dvojice navázala na své prvenství z challengeru v Madridu, což byl pro Pavláska celkově čtvrtý titul z okruhu ATP Challenger Tour.

Čech, kterému se v singlu dlouhodobě nedařilo zejména kvůli vleklému trápení s bolavým loktem, přesunem do deblu znovu získal sebedůvěru a radost z tenisu, což poznala i chorvatsko-ruská dvojice Bilješko s Čepelevem.

Ti sice zahájili záhřebské finále o něco lépe a vyhráli první set, ale od druhé sady se nedokázali probít k brejku (nepomohli jim ani čtyři brejkboly). Pavlásek se Zelenayem si dokázali podržet všechny servisy a vynutili si supertiebreak, v němž předvedli dominantní jízdu a vyhráli 10:2.

Díky vítězství v Záhřebu si Pavlásek polepší na 201. místo deblového žebříčku, což bude jeho nové kariérní maximum. A vzhledem k výkonům, které po boku bývalé světové padesátky předvádí, může rozhodně pomýšlet mnohem výš. Třeba i na doplnění Romana Jebavého v první světové stovce...