Ostra Group Open: Svrčina druhé finále v řadě nevybojoval

- Redakce

Dalibor Svrčina se do finále Ostra Group Open nepodívá. V sobotním semifinále neudržel český tenista vedení nad Ryanem Penistonem a prohrál po více než dvou hodinách 6:4, 4:6, 2:6. Z druhého semifinále postoupil Francouz Evan Furness.

Český mladík, jenž si minulý týden zahrál finále v Praze, se od druhé sady potýkal s menšími obtížemi na servisu, o který po zisku prvního setu přišel hned čtyřikrát. Sám se přitom na returnu prosadil pouze ve druhé hře druhého dějství, kdy se mu povedlo Penistona rebrejknout, od té chvíle si ale nevypracoval ani jeden brejkbol.

„Soupeř hrál lépe a stabilněji, nedělal moc chyb a nutil mě hrát každý balon. Nepříjemný tenis jsem očekával, a přesně to hrál,“ mrzelo Svrčinu. „Možná chyběla trochu trpělivost, mohl jsem ho možná nechat trochu více hrát. Udělal jsem pár chyb v některých důležitých momentech, ale měl jsem za sebou tři náročné zápasy a to se někdy stane.“

„Působení na turnaji ale hodnotím pozitivně. Odehrál jsem čtyři těžké zápasy, z toho jsem tři vyhrál. Jsem rád, že jsem došel až do semifinále,“ dodal.

Britský tenista, jenž se na challengeru podívá do svého prvního letošního finále, se o titul utká s Francouzem Evanem Furnessem.

Ostra Group Open by Moneta, Ostrava (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Evan Furness (FRA, 278.) – Constant Lestienne (FRA, 185.) 7:6(3), 6:2
DALIBOR SVRČINA (213.) – Ryan Peniston (GBR, 227.) 6:4, 4:6, 2:6

Finále čtyřhry
Erler, Miedler (AUT) – Reese (USA), Verbeek (NED) 7:6(5), 7:5