Ostra Group Open: V Ostravě končí nasazení hráči. Z Čechů uspěl pouze Pavlásek

- Redakce

Antukový challenger v Ostravě měl na programu svá úvodní osmifinále, ve kterých skončil šestý nasazený Dennis Novak, stejně jako sedmička turnaje Jurij Rodionov. Čeští hráči se během středy představili pouze v úvodním kole čtyřhry. Marek Gengel s Lukášem Rosolem nestačili na rakouské nasazené jedničky Erlera s Miedlerem. Turnajovým čtyřkám neúspěšně čelili na divokou kartu startující Jonáš Forejtek s Davidem Poljakem. V deblu padl Zdeněk Kolář i Pavel Nejedlý s Ondřejem Horákem. Jediným postupujícím Čechem se stal Adam Pavlásek, jenž uspěl po boku Igora Zelenaye.

Pavlásek postupuje, Rosol s Gengelem končí
Čtvrtfinále čtyřhry na challengeru Ostra Group Open bude mít dva české zástupce. Jana Jermáře doplní Adam Pavlásek, který ve středu pozdě odpoledne s Igorem Zelenayem porazil dvojici Fajziev, Lomakin dvakrát 6:2. Pavlásek se Zelenayem po celý zápas dominovali na servisu, celkově při něm ztratili pouze osm fiftýnů, na returnu naopak využili čtyři ze šesti brejkbolů. V utkání o semifinále se střetnou se čtvrtým nasazeným deblem Arends, Pel, který ve středu přehrál domácí pár Forejtek, Poljak.

Do čtvrtfinále se naopak nepodívá duo Lukáš Rosol, Marek Gengel, které proti nasazeným jedničkám Erler, Miedler prohrálo dvakrát 4:6. Češi třikrát v zápase ztratili servis, na returnu uspěli pouze v osmé hře druhé sady, kdy odvrátili tři mečboly.

Ve čtyřhře neuspěl ani Kolář
Zdeněk Kolář se na challengeru Ostra Group Open v Ostravě představí už pouze ve dvouhře. Pětadvacetiletý Čech a jeho deblový spoluhráč Artem Sitak v prvním kole čtyřhry prohráli s polskou dvojicí Drzewiecki, Walkow 2:6, 4:6. Kolář se Sitakem v prvním setu prohrávali už 0:3, vzápětí se jim podařilo stáhnout manko jednoho brejku. Za stavu 2:4 ale potřetí v utkání přišli o servis. Česko-australský debl hned zkraje druhé sady znovu ztratil podání, na returnu naopak už neměl příležitost jediného brejkbolu.

Čechům se ve čtyřhře nedaří
Čeští tenisté na challengeru Ostra Group Open v Ostravě dosud nezažívají úspěšný středeční program. V prvním kole čtyřhry nejprve vypadla dvojice Ondřej Horák, Pavel Nejedlý, která podlehla druhému nasazenému deblu Reese, Verbeek 2:6, 6:2, 4:10. Odpoledne neuspěl ani další domácí pár Jonáš Forejtek, David Poljak, který prohrál se čtvrtou nasazenou dvojicí Arends, Pel po sadách 5:7, 2:6.

Ostra Group Open by Moneta, Ostrava (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Osmifinále dvouhry
Ryan Peniston (GBR, 227.) – Jurij Rodionov (AUT, 159.) 6:4, 3:6, 6:4
Vitalij Sačko (UKR, 243.) – Daniel Michalski (POL, 291.) 6:4, 4:6, 6:2
Dennis Novak (AUT, 149.) – Constant Lestienne (FRA, 185.) 2:6, 0:2 skreč Novak
Mats Rosenkranz (GER, 380.) – Lorenzo Giustino (ITA, 224.) 6:1, 5:7, 6:4

1. kolo čtyřhry
O. HORÁK, NEJEDLÝ – Reese (USA), Verbeek (NED) 2:6, 6:2, 4:10
Matuszewski (POL), Sačko (UKR) – Bobrov, Popko (KAZ) 3:6, 6:3, 10:7
KOLÁŘ, Sitak (NZL) – Drzewiecki, Walkow (oba POL) 2:6, 4:6
FOREJTEK, POLJAK – Arends, Pel (oba NED) 5:7, 2:6
Fajziev (UZB), Lomakin (KAZ) – PAVLÁSEK, Zelenay (SVK) 2:6, 2:6
Monroe (USA), Romboli (BRA) – Furness (FRA), Peniston (GBR) 2:6, 4:6
Erler, Miedler (oba AUT) – GENGEL, ROSOL 6:4, 6:4