WTA

Třetí rozchod za 10 měsíců. Vítězka US Open Raducanuová znovu hledá trenéra

- Radek Štohl

Vítězka loňského US Open Emma Raducanuová bude mít znovu nového trenéra. Po pouhých pěti měsících se rozešla s Torbenem Beltzem, za posledních dvanáct měsíců ukončila spolupráci už s třetím koučem.

„Torbenovi bych ráda poděkovala za jeho profesionální přístup a oddanost, kterou v uplynulém půl roce prokazoval. Má obrovské srdce, během naší spolupráce vznikla silná chemie,“ přiblížila devatenáctiletá tenistka.

Cesty Raducanuové a Beltze, bývalého trenéra Angelique Kerberové, se přesto rozešly. „Nejlepším směrem pro můj další tenisový vývoj je přechod na nový tréninkový model,“ dodala Britka, kterou dočasně povede Iain Bates z britského tenisového svazu.

Emma Raducanuová na sebe poprvé výrazně upozornila loni ve Wimbledonu, kde v roli divoké karty bez ztráty setu senzačně postoupila do osmifinále. Krátce poté ale ukončila spolupráci s Nigelem Searsem.

Dalším trenérem mladé tenistky se stal Andrew Richardson, který Raducanuovou dovedl k šokujícímu titulu z US Open. Ani tato spolupráce ovšem netrvala dlouho, skončila právě po závěrečném grandslamu sezony.

Torben Beltz aktuálně jedenáctou hráčku žebříčku dvouhry trénoval od listopadu. Britka se momentálně připravuje na prestižní antukový turnaj v Madridu. V prvním kole se utká s Češkou Terezou Martincovou (49.), kterou před jedenácti dny v Billie Jean King Cupu přehrála dvakrát 7:5.