Slzy dojetí! Andreescuová se zbavila trápení a po půlroční pauze opět hraje

- Marek Bartošík

Kdykoliv nastoupí na kurt, je postrachem pro kteroukoliv soupeřku. Kanadská tenistka Bianca Andreescuová, která v roce 2019 senzačně opanovala US Open, je po půlroční odmlce zpět v turnajovém dění. Po nutné pauze s ohledem na psychické zdraví se vrátila na okruh ve Stuttgartu, kde na úvod porazila Jule Niemeierovou ve dvou setech. „Byla jsem nervózní a zároveň moc šťastná,“ vyprávěla po vítězství Andreescuová.

Opakovaná zranění, onemocnění covidem, pochybnosti o sobě samé i strach o milovanou babičku. To je hrozivá kombinace, se kterou se musela vypořádat Bianca Andreescuová.

Není divu, že si jednadvacetiletá kanadská hvězda dala od tenisu na šest měsíců volno, aby se opět vrátila do psychické rovnováhy.

„Mnoho dnů jsem se necítila být sama sebou, především když jsem trénovala nebo hrála zápasy. Měla jsem pocit, že na svých ramenou nesu tíhu celého světa,“ přiznala loni v prosinci Andreescuová.

Někdejší světová čtyřka ukončila loňskou sezónu po říjnovém turnaji v Indian Wells, kde skončila ve třetím kole na raketě Estonky Anett Kontaveitové. Zkraje letošního roku vynechala kompletní australské turné, prestižní turnaje na Blízkém východě (Dubaj, Dauhá) i ve Spojených státech (Indian Wells, Miami, Charleston).

Pro svůj comeback si aktuálně 121. tenistka žebříčku WTA zvolila antukovou „pětistovku“ v německém Stuttgartu, kde v prvním kole skolila domácí divokou kartou Jule Niemeierovou poměrem 7:6(5) a 6:3.

„Bylo tam všechno. Představovala jsem si samu sebe před šesti měsíci, byla jsem nervózní a zároveň moc šťastná. Při jedné výměně stran jsem měla dokonce slzy v očích,“ uvedla po postupu do osmifinále Andreescuová, jejíž další soupeřkou bude světová čtyřka Aryna Sabalenková.