Nišikori doufá v návrat na US Open, ale připouští, že konec kariéry se blíží

- Petr Sumbal

Japonská hvězda Kei Nišikori se v posledních měsících tenisem příliš nebavila. Poslední soutěžní zápas odehrál někdejší čtvrtý tenista světa v říjnu loňského roku a od té doby ho trápí zranění kyčle. Vynucená pauza by se Nišikorimu mohla protáhnout nakonec až na deset měsíců, vyloučen však není ani konec kariéry sympatického tenisty.

Zatímco ostatní tenisté v lednu zápolili na rozpálených betonech Australian Open, Kei Nišikori sváděl úplně jiný boj. Byl nucen podrobit se artroskopické operaci kyčle, jež ho dlouhodobě trápila a znemožňovala mu hrát tenis.

Po úspěšné operaci musí nyní Nišikori nejprve projít dlouhou rekonvalescencí a teprve poté může pomýšlet na návrat na kurty. O své pocity se japonský tenista podělil při setkání s japonskými médii: „Pokud půjde vše dobře, mohl bych být schopen hrát na US Open,“ prozradil 32letý tenista a ještě dodal, že by rád startoval také na říjnovém turnaji kategorie ATP 500 v Tokiu.

V rozhovoru však Nišikori také přiznal, že konec jeho kariéry může být blíž, než by si sám přál. „Nemyslím si, že mám před sebou ještě deset let tenisu, takže si chci hlavně naplno užívat každý den,“ uvedl momentálně 56. tenista světového žebříčku.

Nišikori se původně pokoušel své zdravotní trable řešit konzervativní léčbou. Poté, co mu však nezabralo několik různých způsobů rehabilitace, se rozhodl podstoupit stejnou operaci, jakou v minulosti absolvoval také Andy Murray.

Minulý měsíc se na sociálních sítích objevilo video, na kterém vítěz celkem dvanácti ATP turnajů trénuje na kurtu, což by mohlo napovídat tomu, že Japoncova rekonvalescence probíhá podle plánu.