Rychlý proces s Britkou! Ještě si půjdu zatrénovat, hlásí vítězka Vondroušová

- Marek Bartošík

Po pomalejším začátku předvedla Markéta Vondroušová štvanický tenisový koncert. Česká reprezentantka, které týmové soutěže viditelně svědčí, zneškodnila „doma“ na menším antukovém centrkurtu v klubu I. ČLTK Praha britskou vyzyvatelku Harriet Dartovou po necelé hodině hry 6:1 a 6:0. Dvaadvacetiletá Vondroušová přitom prohrávala v úvodním kvalifikačním utkání Poháru Billie Jean Kingové 0:1 a 15:40 na returnu, nicméně pak vystřihla sérii dvanácti získaných gemů! „Ze začátku to bylo nervózní, pak jsem se ale rozehrála a dostávala jsem se do tlaku,“ poznamenala spokojená Vondroušová.

Velmi odhodlaně vstoupila do utkání proti favorizované Markétě Vondroušové britská tenistka Harriet Dartová, jež si zkraje prvního setu vypracovala díky vlastní nebojácné hře a zároveň nejistotě ze strany favorizované Češky mírný náskok.

Britka však za stavu 1:0 a 40:15 vyrobila dvojchybu a následně zahrála míček pouze do sítě. Vondroušová přitom po uklouznutí jen bezmocně čekala na ukončení gemu, které ale nepřišlo.

„Soupeřka asi zazmatkovala. Viděla, že sedím a chtěla to tam jen dát. Byl to zlomový míč, pak už jsem se chytla. Měla jsem i trochu štěstí. Pak už jsem se cítila dobře, byl to dobrý zápas,“ uvedla Vondroušová.

„Ona je na kratší výměny na rychlejších površích. Důležitá byla trpělivost,“ vyzdvihla česká reprezentantka, která tradičně ozdobila svůj výkon řadou vydařených kraťasů.

I díky nim si vylepšila zápasovou bilanci v BJKC na šest vítězství oproti jediné porážce. Zkušená reprezentantka si ale zahrála vůbec poprvé jako členka českého BJKC týmu v klubu I. ČLTK, kde trénuje.

„Jsem ráda, že mám první zápas za sebou, Doma to nikdy není lehké, ještě když je tady tolik lidí. Mám tady i rodinu, takže jsem chtěla hrozně vyhrát. Ulevilo se mi, že to šlo takhle dobře a rychle,“ pochvalovala si česká týmová jednička.

Potěšen výkonem šikovné levoruké tenistky mohl být i Jiří Hřebec, legenda štvanického klubu, který je už léta rádcem Vondroušové. „Byl spokojený, ale ještě mě žene trénovat, protože jsem hrála krátce. Půjdu na trénink, až Terka dohraje,“ usmívala se šťastná vítězka. „Jsme spolu dlouho, a proto jsem ráda, že zase viděl nějaký zápas živě. Loni v O2 areně nebyl,“ odkázala na loňský finálový turnaj BJKC.

Rozlehlou O2 arenu nyní vyměnila za komornější antukový dvorec na pražské Štvanici, který má kapacitu 800 diváků. „Atmosféra byla supr. Kurt je menší, ale narvaný, takže to člověk slyší stejně,“ uzavřela páteční povídání tenistka s přezdívkou „Maky“.

Kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové
Česko – Velká Británie
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (32.) – Harriet Dartová (101.) 6:1, 6:0


Galerie