ITF Říčany: Michnev získal pátý titul v sezóně

- Radek Štohl

Petr Michnev potvrdil výbornou sezónu, když na turnaji v Říčanech vybojoval pátou trofej v probíhajícím kalendářním roce. Ve finále se sedmadvacetiletý tenista utkal s Nizozemcem Nielsem Lootsmou, se kterým se v tomto ročníku utkal v boji o titul již potřetí a také potřetí se českému hráči podařilo svého soupeře udolat.

Před finále byl mírným favoritem aktuálně 315. hráč světa, který v Říčanech plnil roli čtvrtého nasazeného. Svoji roli v šestém boji o titul v sezóně splnil Michnev na jedničku, když svému protivníkovi nedovolil jediný brejk a s pomocí třinácti es si dokráčel pro další pohár.

V úvodním setu si oba tenisté vedli skvěle na servisu, a tak tato sada dospěla až do zkrácené hry. V ní dominoval domácí hráč, který tie-break vyhrál 7:2.

Tenisté pokračovali ve výborných výkonech na podání i ve druhém dějství, přesto se diváci dočkali prvního a zároveň posledního brejku v zápase. Petr Michnev totiž v pátém gemu vzal protivníkovi servis, což se stalo také klíčovým momentem celého utkání. Domácí hráč musel ještě v závěrečné hře utkání za stavu 15:40 odvracet dva brejkboly, nakonec však šance soupeře odvrátil. Následně se Michnev propracoval ke třem neproměněným mečbolům, aby čtvrtou šancí na ukončení duelu již nepohrdl.

Rodák z Ostravy si vítězstvím v Říčanech vylepšil již tak velice vydařenou sezónu, kterou začínal na 594. místě. Na jejím konci se bude pohybovat téměř o 300 pozic výše.

Finále dvouhry

PETR MICHNEV (4) - Niels Lootsma (NED) 7:6(2) 6:4