Nové rány pro antukovou sezonu. Pro velké turnaje odpadávají další hvězdná jména

- Jan Vojkůvka

Vypadá to, že letošní antuková část sezony bude, co do kvality startovních polí na největších světových turnajích, poněkud oslabená. Po Rafaelu Nadalovi a Daniilu Medveděvovi, kteří vynechají podstatnou část antukové sezony, se ani na jednom turnaji Masters nepředstaví Ital Matteo Berrettini. Kvůli covidu se navíc Dominic Thiem nestihne připravit na úvodní podnik v Monte Carlu.

Postupně odpadá jedno hvězdné jméno za druhým. Vše odstartoval Rafael Nadal, který po turnaji v Indian Wells oznámil, že utrpěl únavovou zlomeninu žebra a část antukové sezony zmešká. Posléze Rus Daniil Medveděv podstoupil operaci kýly a hrozí mu, že se dokonce nepředstaví ani na Roland Garros.

Do výčtu hráčů, kteří se na antuce možná vůbec nepředstaví, se nově zařadil Matteo Berrettini. Ital se na konci března podrobil operaci ruky, a byť to vypadalo, že by se mohl vrátit na kurty už v dubnu, nakonec možná vynechá i pařížský grandslam.

„Na základě doporučení doktorů jsem se rozhodl, že je pro mě klíčové, abych neuspěchal rekonvalescenci,“ uvedl Berrettini, který určitě nebude startovat ani na jednom z antukových Masters. „Odhlásit se z těchto turnajů, hlavně Říma, bylo extrémně těžkým, ale zároveň správným rozhodnutím. Umožní mi soutěžit mnoho dalších let na nejvyšší úrovni,“ dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Matteo Berrettini (@matberrettini)

Finalista loňského Masters v Madridu prozatím ohledně účasti na Roland Garros mlčí. Loni se v Paříži probil až do čtvrtfinále a bude obhajovat poměrně velkou porci bodů. Ty by se mu navíc hodily, jelikož odepíše i zmíněné finále z Madridu či menšího podniku v Bělehradu.

Thiem nestihne Monte Carlo
K těmto třem elitní světové šestky se nedobrovolně přidal i Dominic Thiem. Rakušan, který se vrátil na kurty na challengeru v Marbelle po dlouhé absenci kvůli zraněnému zápěstí, se ve Španělsku nakazil covidem.

Výsledky jeho testů jsou sice již negativní, ale přesto onemocnění nabourá jeho turnajový plán. Zkušený tenista se totiž nestihne připravit na Masters v Monte Carlu, kde jej čekala první velká akce po zranění.

Byť Rakušan další turnaje stihne, i tak se jedná o další nepříjemnost pro příznivce antukového tenisu. Ač je pravdou, že mnohem menší nepříjemnost, než tomu je v případě světové dvojky Medveděva, čtyřky Nadala a šestky Berrettiniho...