Futures Říčany: Michnev znovu ve finále! Utká se s Lootsmou

- Daniel Kubelka

Petr Michnev zůstal posledním českým zástupcem na turnaji futures v Říčanech. Hráč, který letos ovládl mistrovství republiky a na okruhu vybojoval čtyři singlové tituly, si navíc vybojoval postup do dalšího finále.

Zápas Petra Michneva s Ukrajincem Danylem Kaleničenkem otevřel páteční program na říčanském turnaji, na němž se opět může stát, že trofej zůstane doma! Michnev totiž dokázal pokořitele Robina Staňka ze čtvrtfinále porazit ve třech setech a vybojovat své šesté letošní finále!

Expert na finálová střetnutí (letos prohrál jen jedno z pěti a to s krajanem Janem Mertlem) vybojoval v dramatickém utkání s Kaleničenkem své 74. vítězství v sezoně a pokračuje tak v neustálém vylepšování své životní sezony. Výhra se přitom nerodila snadno, v první sadě rozhodl jediný brejk, který český tenista vybojoval za stavu 5:5.

I v druhé sadě byl zprvu lepší Michnev, který se ujal vedení 3:2 s výhodou brejku, ale Kaleničenko se dokázal vzepřít osudu a čtyřmi gemy v řadě set otočil a vynutil si rozhodující dějství. V něm však už Michnev žádné komplikace nepřipustil, soupeře nepovolil jediný brejkbol, naopak sám svou příležitost využil a zvítězil 6:3.

Soupeřem českého hráče ve finále bude Nizozemec Niels Lootsma, hrající rovněž ve skvělé formě a to zejména na futurech na území České republiky, když v Jablonci byl dvakrát ve finále a v Milovicích v semifinále. Do říčanského souboje o titul se dostal po skreči van de Zandschulpa, kterého porazil v tiebreaku první sady.

A právě v obou jabloneckých finálových duelech Michnev dokázal Lootsmu porazit. Zkompletuje nad nizozemským soupeřem zlatý hattrick?

FUTURES ŘÍČANY 2016

Semifinále dvouhry

Danylo Kaleničenko (UKR, 573.) - PETR MICHNEV (315.) 5:7, 6:3, 3:6
Niels Lootsma (NED, 526.) - Botic van de Zandschulp (434.) 7:6 (3)

Finále čtyřhry

Kowalczyk, Panfils (POL) - Kaleničenko, Kekerčeni (UKR) 6:4, 6:2