Denní menu, 2.4.2022: Nosková a Jebavý slaví tituly, Veselý do finále nepostoupil

- Redakce

Jiří Veselý nestačil v semifinále velkého antukového challengeru v Marbelle na domácího Jaumeho Munara. Roman Jebavý si připsal tamtéž cennou deblovou trofej po boku Rakušana Philippa Oswalda. Linda Nosková slaví titul z větší halové akce ITF v Croissy-Beaubourgu, kde přehrála Francouzku Jeanjeanovou. Linda Klimovičová na podniku ITF v Šarm aš-Šajchu nejdříve prohrála singlové semifinále, vzápětí si ovšem po boku krajanky Dominiky Šalkové spravila chuť ve finále čtyřhry, kde si české duo zajistilo titul.

Češi v akci

Veselý si v Marbelle o challengerový titul nezahraje
Jiří Veselý (77.) na své první singlové antukové finále od turnaje v Heilbronnu z roku 2018 na challengeru v Marbelle nedosáhl. Osmadvacetiletý Čech podlehl 3:6 a 4:6 domácímu Jaumemu Munarovi (89.). Tomu stačil k zisku úvodní sady jediný brejk ze šestého gemu. Ve druhém setu šel Munar rychle do vedení 4:1, v němž byly ukryty dva brejky. Veselý se následně dotáhl na rozdíl jedné hry, podruhé už ale bodovat na příjmu nedokázal. O titul si tak v neděli zahraje čtyřiadvacetiletý Španěl. Soupeřem mu bude Argentinec Cachín.

Jebavý a Oswald ovládli challenger v Marbelle
Roman Jebavý a Rakušan Philipp Oswald slaví první společný titul. Zkušení deblisté udolali ve finále velkého antukového challengeru v Marbelle monacko-polskou dvojici Hugo Nys, Jan Zieliňski 7:6(6), 3:6 a 10:3.

Pro dvaatřicetiletého Jebavého se jedná o patnáctou trofej z challengeru. Ve své bohaté sbírce má také čtyři tituly z elitního okruhu ATP. V novém vydání deblového žebříčku by si měl polepšit z 88. na 77. místo.

Nosková slaví pátý titul
Linda Nosková (222.) ovládla z pozice nenasazené hráčky halový podnik ITF ve francouzském městě Croissy-Beaubourg. Ve finále zdolala sedmnáctiletá Češka 6:3 a 6:4 domácí Leolii Jeanjeanovou (321.). Proti o devět let starší protivnici neztratila za celý zápas ani jednou servis, zatímco sama v obou dějstvích na příjmu po jednom brejku zaznamenala. Turnaj s dotací 60 tisíc amerických dolarů vyhrála Nosková podruhé. Celkově slaví mezi dospělými pátou trofej. V novém vydání žebříčku WTA se navíc poprvé v kariéře posune do druhé stovky.

Více se utkání věnujeme v samostatném článku

Klimovičová s Šalkovou slaví deblový triumf
Linda Klimovičová s Dominikou Šalkovou získaly v egyptském Šarm aš-Šajchu svůj premiérový kariérní titul na okruhu ITF. Česká dvojice si ve finále tamního podniku poradila s japonským párem Mei Hasegawaová, Saki Imamuraová za necelou hodinu po setech 6:1, 6:4.

Klimovičová podlehla nasazené jedničce
Jednoznačný průběh mělo semifinále na turnaji ITF v Šarm aš-Šajchu, v němž se představila sedmnáctiletá Linda Klimovičová (1238.). Talentovaná Češka podlehla v sobotním duelu nasazené jedničce Ya-Hsuan Lee (372.) po 71 minutách 0:6 a 3:6.

Klimovičová se letos v Egyptě probojovala už třikrát do semifinále, na své první finále ve dvouhře mezi profesionálkami ale zatím čeká.

Challenger Tour

AnyTech365 Andalucia Open, Marbella (muži, ESP, 134 920 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
JIŘÍ VESELÝ (77.) – Jaume Munar (ESP, 89.) 3:6, 4:6

Finále čtyřhry
JEBAVÝ, Oswald (AUT) – Nys (MON), Zieliňski (POL) 7:6(6), 3:6, 10:3

ITF World Tennis Tour

Engie Open de Seine-et-Marne, Croissy-Beaubourg (ženy, FRA, 60 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (222.) – Leolia Jeanjeanová (FRA, 321.) 6:3, 6:4

Více se utkání věnujeme v samostatném článku

Egypt Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Ya-Hsuan Lee (TPE, 372.) – LINDA KLIMOVIČOVÁ (1238.) 6:0, 6:3

Finále čtyřhry
KLIMOVIČOVÁ, ŠALKOVÁ – Hasegawaová, Imamuraová (obě JPN) 6:1, 6:4