Adiós! S tenisem se rozloučil strůjce historického úspěchu Kolumbie

- Michal Hladký

Třiatřicetiletý Kolumbijec Alejandro González se rozhodl pověsit raketu na hřebík. Bývalý 70. tenista světového žebříčku, vítěz čtyř singlových challengerů a jeden ze strůjců historického úspěchu své země, které dopomohl v roce 2019 k postupu mezi světovou elitu Davis Cupu.

Alejandro González odehrál svůj poslední turnaj kariéry na domácí půdě v Pereiře. Na úpatí And dokráčel do osmifinále, když nejdříve porazil Ukrajince Prihodka (7:5, 4:6, 6:3), načež nestačil po setech 1:6, 2:6 na Juana Pabla Varillase z Peru.

González během své šestnáctileté kariéry čtyřikrát triumfoval na ATP Challenger Tour, pokaždé na antuce. Jeden z nejcennějších skalpů si však připsal na tvrdém povrchu, a to v roce 2015, když na Australian Open vyřadil v úvodním kole po setech 4:6, 6:2, 6:3 a 6:4 tehdejší světovou osmnáctku Itala Fabia Fogniniho.

O rok dříve se González překvapivě probojoval do třetího kola na Masters v Indian Wells, kde skolil vždy až v rozhodujícím tiebreaku jak Francouze Adriana Mannarina, tak Chorvata Ivana Dodiga. Posléze dokonce vzdoroval srbské hvězdě Novaku Djokovičovi, jemuž vzal set (1:6, 6:3, 1:6).

Všechny zmíněné úspěchy ale hravě strčí do kapsy ten, kterého dosáhl s daviscupovým týmem. Před třemi lety Kolumbie vůbec poprvé ve své historii postoupila do světové skupiny, když přehrála 4:0 na zápasy Švédsko.

A byl to právě Alejandro González, jenž svou výhrou 6:3 a 6:3 nad Eliasem Ymerem celou sérii završil.

„Je načase ukončit tuhle nádhernou etapu, která mi přinesla spoustu radosti a mnoho dobrých vzpomínek. Přišly také dny, kdy vše nešlo podle plánu, ale vždy jsem se dokázal poučit. Zůstává ve mně vděčnost za to, co vše jsem zažil,“ napsal třiatřicetiletý tenista na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alejandro Gonzalez (@alejogonza)