Zranění Krejčíkové se zlepšuje, termín návratu ale neví. Jak tráví volný čas?

- Filip Lefenda

Zdravotní stav Barbory Krejčíkové se lepší, stále ale není jasno, kdy se vrátí na kurty. Šestadvacetiletá Češka hovořila nejen o zranění v rozhovoru pro Hitrádio City Brno.

Krejčíková odehrála poslední soutěžní utkání 23. února. V souboji bývalých vítězek Roland Garros tehdy prohrála v osmifinále v katarském Dauhá 3:6 a 2:6 s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Následně musela vinou zraněného pravého lokte vynechat obě prestižní zámořské tisícovky v Indian Wells a Miami.

„Doufám, že to vypadá dobře. Zranění se zlepšuje. Jsem za to ráda,“ prozradila světová čtyřka. „Ještě ale nevím, kdy přesně začnu hrát. Ruka potřebuje více času, aby byla stoprocentní, a aby se mi zranění nevracelo,“ vysvětlila Krejčíková ve zmíněném interview.

S účastí na druhém grandslamu sezony, který odstartuje v Paříži 22. května, obhájkyně titulu v tuto chvíli počítá. „Věřím, že to stihnu. Že začnu hrát dříve,“ je rodačka z Ivančic u Brna optimistkou.

A jak během rekonvalescence nakládá s nezvykle velkým množstvím volného času? Třeba výchovou štěněte. „Díky zranění s ním mohu trávit více času. Učím ho povely a základní věci. Docela nám to jde,“ pochlubila se nejlepší česká tenistka současnosti.

V moravské metropoli pak o víkendu navštívila utkání mezi tamějšími basketbalisty a sedmnáctinásobnými republikovými šampiony z Nymburka. Hráčkou podepsaný klubový dres bude vydražen mezi fanoušky a partnery a výtěžek poputuje prostřednictvím organizace Člověk v tísni na podporu válkou postižené Ukrajiny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)