Hantuchová zkritizovala Azarenkovou za její úprk. Bylo to neuctivé, zlobí se bývalá světová pětka

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová pětka a v současnosti tenisová komentátorka Daniela Hantuchová nenechala na Viktorii Azarenkové nit suchou. Podle bývalé slovenské tenistky bylo chování běloruské hvězdy neuctivé, a to zejména k její šestnáctileté soupeřce Lindě Fruhvirtové.

Zkušená Azarenková v utkání třetího kola turnaje WTA v Miami dostávala v souboji generací od Fruhvirtové na frak. Dvaatřicetiletá Běloruska prohrála první set poměrně rychle 2:6 a velmi špatně vstoupila i do druhé sady. V té ale všechny šokovala, když se za stavu 0:3 sebrala, podala ledabyle ruku jak soupeřce, tak umpirové rozhodčí, a z kurtu odešla.

Rozhodčí ji sice upozorňovala, že musí počkat na příchod fyzioterapeuta, ale Běloruska čekat nehodlala. Podruhé během dvou týdnů tak způsobila na amerických turnajích poprask. Poprvé na sebe upozornila v Indian Wells, kde v utkání třetího kola propadla v pláč po dvojchybě v souboji s Jelenou Rybakinovou.

A evidentně se psychicky necítila dobře nejen v Indian Wells, kde dokonce zrušila své sociální sítě, ale i nyní v Miami.

„Neměla jsem na kurt vůbec chodit. Posledních pár týdnů bylo v mém životě extrémně stresujících,“ řekla k nečekanému konci Azarenková. „Chtěla jsem si zahrát před tak skvělým publikem, které mi pomohlo v prvním utkání. Chtěla jsem jít na kurt a zkusit to, ale byla to chyba.“

To se však vůbec nelíbí Daniele Hantuchové, podle níž se Azarenková nezachovala vůbec profesionálně.

„Nejvíce neuctivé bylo, jakým způsobem odešla z kurtu, aniž by dala jakýkoliv důvod ke svému jednání,“ podotkla Hantuchová na kanále Amazon Prime a připomněla, že si Azarenková nevzala přestávku na ošetření a ani nesdělila důvod, proč utkání skrečuje.

„Myslím, že by se na to měla WTA důkladněji podívat. Pro mě je tohle opravdu bizarní chování a je to neuctivé nejen k divákům a rozhodčímu, ale zejména k Lindě,“ zlobila se Slovenka, kterou naštvalo, jak dokázala Běloruska zcela zastínit úspěch mladičké české hráčky, když na sebe strhnula pozornost svou nečekanou skrečí.

„Mám pocit, že Vika moc dobře ví, že kdyby pokračovala v utkání tímto způsobem, stejně by byla brzy z kurtu pryč,“ rýpla si do ní Hantuchová. „Ale to, jak to udělala, není hezké chování,“ dodala vítězka sedmi singlových turnajů na okruhu WTA.