Šampion Fritz podpořil trápícího se mladíka. Na výsledcích teď nezáleží! zdůraznil

- Marek Bartošík

Jestliže se správně využívají, můžou sociální sítě přinést i mnoho dobrého. Důkazem budiž výměna vzkazů mezi maminkou neznámého mladého tenisty na jedné straně a americké hvězdy Taylora Fritze a uznávaného odborníka Brada Gilberta na straně druhé. Marisa Reinosová už nevydržela přihlížet trápení svého syna při zápasech a na Twitteru požádala několik známých jmen o podporu pro svého syna. A nejméně dva oslovení, konkrétně Fritz a Gilbert, skutečně zareagovali.

„Toto je nejtěžší věc, kterou může vidět matka tenisty. Můj syn se při zápasech nechává pohlcovat vlastní nejistotou. Můžete věnovat vteřinu a podpořit ho?“ napsala na Twitteru Marisa Reinosová, jež připojila fotku svého trápícího se synka na tenisovém dvorci.

Reinosová v příspěvku označila mimo jiné amerického tenistu Taylora Fritze a veleúspěšného trenéra Brada Gilberta, kteří díky její prosbě skutečně zveřejnili příspěvky určené pro mladého tenistu.

„Chlape, neřeš to, na výsledcích v tvém věku nezáleží. Pokud chceš být jednou profíkem, je důležité, aby ses bavil, tvrdě pracoval a vylepšoval svou hru. Hodně štěstí, nadále tvrdě pracuj a užívej si to,“ vzkázal čtyřiadvacetiletý Fritz, který nedávno získal v Indian Wells svou první trofej z turnaje kategorie ATP Masters 1000.

O něco jinak přistoupil k potížím synka Reinosové někdejší čtvrtý hráč žebříčku a nyní uznávaný tenisový trenér a expert Brad Gilbert.

„Řekněte mu, že v tenise vždy záleží pouze na dalším míčku. Právě na ten je potřeba se soustředit, naopak se nemá řešit to, co už se stalo,“ zdůraznil šedesátiletý Gilbert, jenž svými radami dovedl k velkým úspěchům mimo jiné Andreho Agassiho, Andyho Murrayho či Andyho Roddicka.