Úspěšná sobota! Svrčina napřed prošel do finále singlu, poté ovládl deblový turnaj

- Jan Vojkůvka

Dalibor Svrčina na turnaji v chorvatské Rovinji září. Po postupu do finále dvouhry si v sobotu zahrál ještě finálový duel v deblu a slaví zisk turnajové trofeje. Spolu s Rakušanem Davidem Pichlerem potvrdili role nasazených trojek a zvítězili nad italsko-bulharským párem Giovannim Foniem a Alexandarem Lazarovem 4:6, 6:2, 10:7. V této sezoně získal Svrčina již druhý deblový titul.

Svrčina zahájil úspěšnou sobotu singlovým zápasem s Ergim Kirkinem z Turecka. Toho dokázal po necelých dvou hodinách boje porazit 6:2, 1:6, 6:2, díky čemuž se podruhé v řadě probojoval do finále dvouhry.

Nabitý optimismem šel pak odpoledne do finále čtyřhry, ve které v Chorvatsku nastupoval po boku Rakušana Davida Pichlera. Tato česko-rakouská dvojice dokázala ve finálovém utkání navázat na svá úspěšná vystoupení z úvodních kol a porazila i Fonia s Lazarovem, byť musela otáčet skóre z 0:1 na sety.

Devatenáctiletý Svrčina, který předčasně ukončil minulou sezonu kvůli problémům se srdcem, se po svém návratu na kurty těší z velmi dobré formy. V singlovém finále byl už před dvěma týdny v portugalském Faru a tento týden se mu povedlo tento výsledek přinejmenším vyrovnat.

Navíc spolu s Michaelem Vrbenským dokázal Svrčina ovládnout turnaj ve čtyřhře na dalším portugalském turnaji ve Vale do Lobo, díky čemuž si v Rovinji připsal v této sezoně na své konto už druhou trofej.

Celkově český tenista vybojoval svůj třetí deblový titul na profesionálních turnajích. V neděli se pak pokusí ve dvouhře rozšířit také svou sbírku singlových titulů, které prozatím vybojoval dva. Obou triumfů dosáhl v minulé sezoně.