VIDEO: Tam ještě dosáhnu! Karacev napodobil zázračnou smečí Federera

- Marek Bartošík

O nejlepším úderu právě konaného BNP Paribas Open v Indian Wells je téměř určitě rozhodnuto. Aslan Karacev se v osmifinále čtyřhry na tzv. „pátém grandslamu“ blýskl těžko uvěřitelnou vítěznou smečí, kterou zahrál až u bariéry kurtu. Povedeným technickým kouskem připomněl Rogera Federera a jeho verzi z US Open 2008.

Předehra k úderu letošního Masters v Indian Wells? Nejprve kvalitní levácké podání Horacia Zeballose na střed dvorce a poté čistě trefený bekhendový volej Marcela Granollerse, který měl kratičkou výměnu ukončit. To by ale na druhé straně kurtu nesměl stát Aslan Karacev.

Osmadvacetiletý tenista z Vladikavkazu se vydal pronásledovat volej s vysokým odskokem, dostihl jej u bariéry, odehrál míček a sotva se vyhnul podavačce. Nemožné se stalo skutečností, ona „lobová smeč“ světové dvaadvacítky proletěla vysoko nad Zeballosem i Granollersem a dopadla přesně na základní čáru.

Karacev tím dostal sebe a parťáka Andreje Rubljova do vedení 2:1 v rozhodujícím supertiebreaku. Zmíněné duo nakonec zvítězilo nad nasazenými trojkami 7:6(2), 4:6, 10:4 a postoupilo už do čtvrtfinále.

A pokud se vám zdá, že už jste podobný úder viděli, možná máte v paměti víceméně totožnou smeč Rogera Federera ze semifinále US Open 2008 proti Novaku Djokovičovi.