Hladké vítězství pro Bouzkovou, bývalou světovou čtrnáctku zdolala bez ztráty podání

- Filip Lefenda

Marie Bouzková (81.) postoupila na turnaji WTA v mexickém Monterrey do čtvrtfinále. Třiadvacetiletá Češka zdolala bez ztráty podání bývalou světovou čtrnáctku Petru Martičovou (85.) z Chorvatska 6:4 a 6:2. Další soupeřkou předloňské finalistky bude Beatriz Haddad Maiaová (69.) z Brazílie.

Klíčové momenty prvního setu se udály zhruba v jeho polovině. Bouzková získala v pátém gemu soupeřčin servis a následně měla plné ruce práce, aby „lup“ potvrdila při svém podání. Chorvatce nabídla celkem čtyři brejkboly, všechny ovšem zvládla odvrátit. A jak se později ukázalo, byly to jediné komplikace, které musela pražská rodačka řešit.

V dalších dvou gemech na servisu nepovolila Bouzková Martičové ani fiftýn a čistými hrami dovedla sadu k výsledku 6:4. Do druhého setu navíc vstoupila Češka dalším brejkem.

Za stavu 2:0 pak Bouzková v maratonském gemu nevyužila tři výhody, mrzet ji to ale nemuselo. Definitivní pojistku přidala v sedmé hře, kdy už se z brejku potřetí radovala. Následně duel dopodávala do zdárného konce, když využila hned první mečbol.

V dalším kole narazí předloňská turnajová finalistka na Beatriz Haddad Maiaovou z Brazílie, 69. tenistku světového pořadí, s níž se dosud nikdy neutkala. Čtvrtfinálový zápas je na programu v pátek jako druhý na centrálním dvorci a začít by měl přibližně ve 23:30 hodin našeho času.

Abierto GNP Seguros 2022, Monterrey (ženy, MEX, 239 477 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (81.) – Petra Martičová (CRO, 85.) 6:4, 6:2