Bouzková neuspěla ani ve třetím finále, Stephensové podlehla ve třech setech

- Filip Lefenda

Marie Bouzková (96.) svůj premiérový titul na podniku v mexické Guadalajaře nevybojovala. Češka neuspěla ani ve svém třetím kariérním finále, byť dostala šestou nasazenou Sloane Stephensovou (57.) ze Spojených států do tří setů. Šampionka US Open z roku 2017 vyhrála po dvou a půl hodině 7:5, 1:6 a 6:2 a přidala do sbírky svou sedmou trofej.

Do utkání vstoupila Bouzková parádně. Ve čtvrtém gemu se zmocnila prvního brejku a zakrátko vedla 4:1. Stephensová ale zvládla dějství dvěma brejky otočit na 7:5. Ve druhém setu už pražská rodačka rychle získaný náskok udržela. O pět let starší protivnici povolila třiadvacetiletá Češka jen jedinou hru.

Závěr utkání nakonec patřil Stephensové. Ve druhém a čtvrtém gemu rozhodující sady ještě Bouzková brejkboly soupeřky odvrátila, v šesté a osmé hře už ale úspěšná nebyla.

Marie Bouzková tak prohrála i ve svém třetím kariérním finále. Ta předešlá si zahrála loni na turnaji Phillip Island Trophy v Melbourne a předloni v mexickém Monterrey, kde bude startovat tento týden. Stephensová, jež oplatila Bouzkové porážku z Toronta 2019, naopak slavila sedmý titul. Čekala na něj čtyři roky.

„Jsem šťastná, že jsem zase dokázala vyhrát několik zápasů po sobě a získala titul. Doufám, že se od těchto výkonů odrazím dále,“ přeje si žena, jež vstoupila do nového kalendářního roku svatbou s fotbalistou Jozym Altidorem.

V pondělním vydání žebříčku WTA si Bouzková polepšila o 15 míst na 81. pozici. Stephensová je po zlepšení o 18 příček na 39. místě.