Nejkurióznější zranění v historii? Australan se sám napálil míčem do oka

- Filip Lefenda

Neuvěřitelným způsobem skončil pro Johna Millmana probíhající turnaj ATP v Acapulku. Australský tenista se během utkání úvodního kola s Američanem Marcosem Gironem sám trefil míčem do oka a musel duel skrečovat.

Do Mexika přicestoval Millman v dobré formě. Minulý týden došel v americkém Delray Beach do semifinále a zaznamenal svůj nejlepší letošní výsledek. V Acapulku ale narazil hned v prvním kole. A ze hry se paradoxně vyřadil sám.

Millman se v utkání s Američanem Gironem za stavu 6:7 a 0:1 nepříjemně trefil míčem do pravého oka. Stalo se tak poté, co Australan zkazil servis. Soupeř mu míč vrátil zpět, Millmana ale zradilo zpracování. 

Osmdesátý tenista světového žebříčku se s bolestivou grimasou sesunul na kurt a držel se za postižené místo. Následně si Millman vyžádal pauzu na ošetření, příliš mu ale nepomohla. Majitel jedné singlové trofeje z okruhu ATP se sice ještě vrátil na kurt, vinou rozostřeného zraku ovšem utkání záhy skrečoval.

Millman následně na svých sociálních sítích zveřejnil fotku se zalepeným okem. Gestem fanoušky ubezpečil, že bude v pořádku. „Vždy sledujte míček,“ poradil trefně.