ITF

Největší titul kariéry! Linda Fruhvirtová bez ztráty setu dobyla turnaj v Mexiku

- Radek Štohl

Linda Fruhvirtová (307.) slaví na mezinárodní úrovni třetí titul kariéry ze dvouhry mezi dospělými. Šestnáctiletá česká tenistka ve finále „pětadvacítky“ v mexickém Cancúnu porazila druhou nejvýše nasazenou hráčku turnaje Rebeccu Marinovou (161.) 6:3, 6:4. V singlu během týdne nepřišla o jediný set.

Fruhvirtová, která na začátku května oslaví sedmnácté narozeniny, dosud vyhrála dva singlové turnaje mezi dospělými. V první polovině uplynulého února ovládla dva tuniské podniky v Monastiru, kde rovněž nepřišla o jedinou sadu. Tehdy se však jednalo pouze o „patnáctky“. O půl roku později na „osmdesátce“ ve španělském Les Franqueses postoupila z kvalifikace do čtvrtfinále.

Letošní sezonu zahájila na „šedesátce“ ve francouzském Andrezieux-Boutheon, v osmifinále však uhrála pouhé dva gemy proti Jessice Ponchetové (184.). Druhý turnaj jí však vyšel o poznání lépe. 

Do turnaje v mexickém Cancúnu vstupovala v roli nenasazené tenistky. Tato role však mladé tenistce sedla. Postupně poslala domů Alyciu Parksovou (176.), Katerynu Bondarenkovou (274.), Richel Hogenkampovou (212.) a Alexandru Vecicovou (567.). Ve finále poté vyzvala druhou nasazenou Rebeccu Marinovou (161.), bývalou osmatřicátou hráčku žebříčku dvouhry.

Fruhvirtová zprvu duelu ztrácela, ve třetím gemu přišla o podání, okamžitě ale získala rebrejk. Druhý úspěšný gem na returnu zvládla v šesté hře. Druhý set nabídl jediný brejk, Češka se ho dočkala za stavu 1:1.

Linda Fruhvirtová by po úspěšném turnaji měla vylepšit své kariérní maximum, kterým dosud je 277. místo.

ITF World Tennis Tour

World Tennis Tour Cancún (ženy, MEX, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (307.) – Rebecca Marinová (CAN, 161.) 6:3, 6:4