Kozlov poničil drahé BMW. Tenisté potřebují víc prostoru, spílal na dálku Rubljov

- Jan Vojkůvka

Hrát tenisové zápasy může být i pěkně nebezpečné. Na turnaji v Delray Beach to zjistil i americký tenista Stefan Kozlov, který během utkání se svým krajanem Tommym Paulem několikrát málem narazil do přistaveného auta BMW, které pořadatelé nepříliš šikovně umístili do rohu kurtu. Kozlovovi se naštěstí v utkání nic nestalo, ale o poznání hůře dopadl právě zmíněný drahý vůz.

Kozlov se do problémů s autem, které obdrží vítěz turnaje, dostal hned několikrát při vlastním returnu. Američan je zvyklý při servisu soupeře stát s odstupem od základní čáry a mít tak více čas na return při případném servisu ven z dvorce. Postavením dva metry za základní čárou si pomáhá ovšem i během výměn.

Ve čtvrtfinále v Delray Beach mu ale velké problémy na returnu dělalo přistavěné vozidlo značky BMW. Při prvním problému, kdy málem narazil do auta v pravém rohu kurtu (z jeho pohledu) ještě kolizi zabránil. Vzteky se sice napřáhl, ale úder do drahého auta si rozmyslel. V osmé hře první sady však už poničení auta nezabránil.

Ve snaze o return musel opět vyběhnout více do strany a při svém úderu trefil vozidlo do dveří. Kamery poté zachytily, že na automobilu zůstal velký škrábanec, což je daň pořadatelů i sponzora turnaje za to, že přichystali tenistům takovou nepříjemnou překážku.

Když se o incidentu dozvěděl Rus Andrej Rubljov, který tento týden hraje o tisíce kilometrů dál ve francouzském Marseille, pořadatele zkritizoval.

„Myslím, že by měli trochu popřemýšlet a nechat hráčům více prostoru,“ uvedl. „Už se něco takového stalo v Cincinnati, kde Daniil narazil do kamery,“ připomněl incident z loňského srpna, který na americkém turnaji nepříjemně narazil do postavené kamery a vzteky ji pak nakopl. Při následné hádce s rozhodčím se dožadoval odnesení kamery, přičemž poukazoval na to, že si málem zlomil ruku.

„Spousta hráčů jako Daniil hodně běhají a potřebují prostor. Pokud nehrajete na centrálním kurtu, máte už tak méně prostoru, a podle mě už ani na centrálních kurtech ho není dost,“ přemítal. „Hráči by měli být při hře v bezpečí,“ dodal.