Jsem stále v Rusku. Martincová se podělila o zajímavý příběh z letošního Petrohradu

- Marek Bartošík

Jeden zápas vyhrála, jeden prohrála a jednou proti ní nenastoupila soupeřka. Účast Terezy Martincové na turnaji kategorie WTA 500 v Petrohradu byla ale specifická především tím, že tenistka musela omezovat na minimum setkávání s ostatními lidmi. Její maminka, jež také vyrazila do ruského velkoměsta, totiž měla pozitivní test na covid.

„Nyní můžu vysvětlit, co se dělo. Do Petrohradu jsem přijela se svou mamkou, která měla dva dny po příletu pozitivní test (PCR testy před odletem i po příletu byly negativní, ale další vyšel pozitivně), takže musela nastoupit do izolace,“ zahájila vyprávění na svém instagramovém účtu Tereza Martincová.

„Pro mě byla situace jednoduchá – musela jsem být často testovaná a nesměla jsem chodit tam, kde bylo hodně lidí (oficiální turnajová auta, hráčská restaurace, …). Byla jsem a stále jsem negativní. Musím říct, že ta záležitost nebyla příjemná, ale organizátoři se o mě i moji mamku starali velmi dobře!“ zmínila pražská rodačka.

Sedmadvacetiletá Martincová vstoupila do petrohradského klání výhrou 2:6, 6:1 a 6:4 nad domácí hvězdou Věrou Zvonarevovou. Následně měla svést osmifinálovou bitvu s kazašskou favoritkou Jelenou Rybakinovou, ta se ale z utkání omluvila kvůli nemoci. Česká bojovnice se rozloučila s turnajem ve čtvrtfinále, kde nestačila na Rumunku Irinu Beguovou (4:6, 2:6).

„Teď jsem stále v Rusku a čekám, až mamka bude moct opustit izolaci, abychom se mohly vrátit domů,“ poznamenala 42. hráčka rankingu WTA, která tak vynechá skvěle obsazený podnik v Dubaji.

„Bez mamky jsem mohla přeletět, ale nestíhala bych to. Včera jsem dohrála a dnes bych musela hrát kvalifikaci,“ sdělila Tenisovému světu Martincová, jež by se v pondělí měla objevit na svém žebříčkovém maximu, a sice 40. příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec)