Záhadné trápení Sevastovové. Lotyška oznámila blíže nespecifikovanou pauzu od tenisu

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jedenáctka Anastasija Sevastovová se v nejbližších týdnech na tenisových dvorcích neobjeví. Lotyšská hráčka totiž ohlásila pauzu od tenisu, kterou ale nechtěla blíže specifikovat. Svůj záměr odpočinout si a doléčit neznámé šrámy oznámila ve videu pro lotyšskou televizi LTV Zinu Dienests.

„Není zrovna v pohodě, že nemůžete na kurtu předvést svou nejlepší hru, protože je tu neustále, co vás ruší,“ uvedla ve zmíněném videu Sevastovová. „Nechci jít na hřiště, dokud si nebudu stoprocentně jistá. Takže si teď vezmu delší pauzu. Nevím, jak dlouhá tato přestávka bude,“ podotkla.

Jednatřicetiletá vítězka čtyř turnajů WTA ovšem zůstala tajemná ohledně toho, co ji trápí. Neuvedla žádné zranění ani jiné důvody. Pouze naznačila, že se pravděpodobně jedná o zdravotní problém.

„Je to těžké rozhodnutí, ale sport není na celý život. Doufám, že všichni budou moje rozhodnutí respektovat. Musím žít i po tenisové kariéře a nechci žít se všemi těmi zraněními,“ pokračovala. „Zároveň nechci, aby všichni věděli, co mě bolí a co mám. Jsou to soukromé informace,“ odmítla konkretizovat své trápení.

Sevastovové se herně nedaří od roku 2019, kdy na okruhu prohrála devět z deseti odehraných zápasů. Loni se sice trochu zlepšila a zahrála si například čtvrtfinále v Miami, Adelaide či Eastbourne, ale ve druhé polovině sezony se znovu trápila a prohrála šest ze sedmi odehraných zápasů.

Letos se bývalá světová jedenáctka, které aktuálně patří 65. místo na žebříčku WTA, představila na Melbourne Summer Setu 2, kde vypadla v osmifinále, a na Australian Open, kde byla vyřazena hned v prvním kole.