Del Potro chystá po 32 měsících návrat. Obdržel divokou kartu na domácí turnaj

- Jan Vojkůvka

Argentinská hvězda s intergalaktickým forhendem, Juan Martín Del Potro, se po více než dvou a půl letech objeví na turnaji ATP. Třiatřicetiletý Argentinec, který se podrobil v uplynulých dvou letech čtyřem operacím kolene, obdržel divoké karty na domácí turnaj v Buenos Aires a zahraje si i v brazilském Riu.

Bývalá světová trojka, jež v posledních letech laborovala se zraněním kolene a podrobila se operacím v červnu 2019, lednu 2020, srpnu 2020 a březnu 2021, již brzy ukončí své čekání na comeback. Del Potro, který oznámil svůj úmysl hrát v Buenos Aires už v prosinci minulého roku, obdržel od pořadatelů divokou kartu.

Díky této divoké kartě si zahraje od 7. února na prvním turnaji ATP od června 2019, kdy si při pádu na turnaji v londýnském Queen's Clubu obnovil zranění čéšky v pravém koleni. S tou měl problémy od října 2018, kdy si ji zlomil na turnaji Masters v Šanghaji.

Podle dostupných informací obdržel Del Potro vedle divoké karty do Buenos Aires také pozvánku na turnaj v brazilském Riu, kde se bude hrát od 14. února.

Zranění z roku 2019 připravilo Del Potra nejen o více než dva a půl roku profesionální kariéry, ale také o možnost reprezentovat Argentinu na olympijských hrách v Tokiu. Na nich chtěl obhajovat stříbrnou medaili z her v Riu.

Del Potro už během kariéry absolvoval několik návratů na tenisový okruh. Kvůli problémům se zápěstími, s nimiž absolvoval dohromady také čtyři operace, promarodil takřka celé sezony 2010, 2014 či 2015. Ještě nikdy ale netrvala jeho pauza tak dlouho jako nyní kvůli problémům s kolenem.

V jaké formě se vítěz 22 turnajů na okruhu ATP vrátí, je v tuto chvíli nejisté. Del Potro ale opět prokázal, že je obrovským bojovníkem a možnost se opět postavit na dvorec je samo o sobě velké vítězství.