ATP Cup: Obhájci titulu končí! Do finále prošla Kanada

- Jan Vojkůvka

Tenisté Kanady si zahrají na letošním ATP Cupu o titul. V sobotním semifinále dokázali vyřadit obhájce titulu z Ruska, které porazili 2:1 na zápasy. O svém postupu rozhodli v závěrečné čtyřhře v níž Felix Auger-Aliassime a Denis Shapovalov porazili Daniila Medveděva a Romana Safjullina 4:6, 7:5, 10:7. V nedělním finále se utkají se Španělskem.

Semifinálový souboj zahájila lépe právě Kanada, když v souboji dvojek Shapovalov udolal ve třech setech Safjullina 6:4, 5:7, 6:4. Opět se ovšem ukázalo, že Safjullin předvádí na ATP Cupu životní výkony a favorizovaného soupeře pořádně potrápil.

Kdo naopak favorizovaného soupeře nepotrápil, byl Felix Auger-Aliassime. Světová dvojka Daniil Medveděv totiž kanadského tenistu deklasovala 6:4, 6:0 a poslala semifinálový souboj do rozhodující čtyřhry.

V té byli Rusové favority. Doposud na ATP Cupu totiž neprohráli ani jeden zápas a sbírali jeden skalp za druhým. Proti Shapovalovovi a Augeru-Aliassimeovi však tentokrát úspěšní nebyli. V dramatickém duelu neudrželi vedení 1:0 na sety a podlehli 6:4, 5:7, 7:10.

Obhájci loňského prvenství tak na letošním turnaji končí před branami finále. Kanada si naopak zahraje v neděli o titul proti Španělsku.

Semifinále
Kanada – Rusko 2:1
Denis Shapovalov – Roman Safjullin 6:4, 5:7, 6:4
Felix Auger-Aliassime – Daniil Medveděv 4:6, 0:6
Auger-Aliassime, Shapovalov – Medveděv, Safjullin 4:6, 7:5, 10:7